Hírek

Átadták a megújult Szigligeti Ede utca második részét is

2019. január 16., 17:13

A több mint 300 méteres szakasz korszerűsítése mintegy 100 millió forintba került. A térkövezés mellett több tucatnyi facsemetével is szépült a környék.

Átadták a megújult Szigligeti Ede utca második részét is

Egy város minőségét meghatározza, hogy milyenek az útjai - mondta Puskás Tivadar polgármester a legutóbb felújított szombathelyi utcaszakasz átadóján. A Szigligeti Ede utca nyugati része pályázati pénzből már korábban megújult - most a maradék 305 méteres szakasz is elkészült.

Puskás Tivadar - polgármester
“Ez mintegy 105 millió forintba került, a kivitelező szombathelyi vállalkozó volt, és a minősége a kivitelezésnek szerintem nagyszerű, reméljük, sokáig szolgálja majd a Szigligeti utca lakóit.”

Erre - a kivitelező szerint - meg is van minden esély: a térkő burkolat nemcsak szép, hanem jól bírja az idő múlását is.

Koroknai Róbert - ügyvezető, ALPOK-TERRA Kft.
“Számos előnye van ennek a burkolatnak, többek között a javíthatósága és a fenntarthatósága, ezen kívül nyáron egy aszfalt burkolattal szemben itt a házak között nem ontja a hőt.”

A most hivatalosan is átadott, megszépült Szigligeti Ede utca keleti részét év vége óta használhatják már a lakók.

Németh Jánosné
“”Én most már 20 éve várom ezt a nagy csodát, hogy a szép utcánkból szép legyen, a rossz utcánkból szép legyen!”

A munkálatokat nyár végén kezdték, alig három hónap alatt be is fejezték. A körzet képviselője, Sátory Károly örömét fejezte ki a megvalósult projekt miatt, de már a következőket várja.

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
“Nekem már az Aréna-óvoda fontos, ahol már -úgy néz ki - révbe ér a kivitelezése, aztán a Víztorony, aztán a Felsőőr utcai parkoló, és az a sok-sok minden, ami remélem, hogy sínen van a körzetben az a sok-sok beruházás, és nemsokára ezekről is beszélhetünk majd.”

A térkövezett parkolóhelyek között 57 újonnan telepített fa teszi még szebbé az utcában élők - illetve az utat használók - környezetét.