Hírek

Átadták a város legújabb pihenőparkját

2019. május 17., 16:35

A Bem József utca 21. és 23. közötti területre közel ezer növényt ültettek, de padokkal, szemetesekkel is gazdagodott a terület. A munkálatok két képviselő összefogásából valósulhattak meg, közel 3 és fél millió forintból.

Átadták a város legújabb pihenőparkját

Egy “városrészi arborétum” a Derkovits lakótelep legújabb pihenőparkja: több mint 300 cserjét és  közel 700 évelő növényt ültettek ide.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
“A projekt két ütemben valósult meg, először december végéig, karácsonyig készült el a pihenőpark kavicsos sétánya, új pihenőpadok kerültek elhelyezésre, két új szemetes, és nemrég fejeződött be az elmúlt hetekben a parkosítás, rengeteg új növény került elültetésre.”

Horváth Soma a képviselői keretéből ajánlott fel az elhanyagolt terület megújítására 1 millió 900 ezer forintot, Szuhai Viktor pedig további 1 millió 460 ezer forinttal támogatta a park kialakítását.

Szuhai Viktor - önkormányzati képviselő
“Hagyományosan jó a képviselőtársaimmal az együttműködés, amiben tudok, nyilván segítek, ez a képviselői keret összege elhanyagolható ahhoz képest, amennyi feladat van és tennivaló lenne valamennyi választókörzetben.”

A SZOVA munkatársai télen a régi, besüllyedt szegélyek és a betonlábas padok elbontásával kezdték a munkát, majd kialakították a sétány nyomvonalait. A lakók szerint ideje volt a zöldterület megszépítésének.

Porkoláb Lászlóné
“Örülök, mert én is már nagymama vagyok, öreg vagyok, többi nagymama, kismama örül annak, hogy ide kijöhetünk és elnézegethetünk, a közérzetünk, a komfortérzetünk jobb.”

A pihenőpark létrehozásakor a régi fákat megőrizték, és hat új fát is telepítettek. Ezer négyzetméteren füvesítettek a SZOVA munkatársai, öt padot és szemeteseket is elhelyeztek.

Kiss Dávid - ügyvezető igazgató, SZOMPARK
“Rendkívül sokféle növény került kihelyezésre, elsősorban évelők és cserjék kerültek kialakításra, évelő ágyások, hiszen az a lényege ezeknek, hogy az elején nyilván nagyobb a fenntartási intenzitása, de később, ha kialakult a takarás, minimális lesz a fenntartása, és mégis nagyszerű, sokszínű és sokféle virágot fog alkotni.”

A parkban babér, japán gyöngyvessző, gyöngyvirágcserje, orbáncfű, kékszakáll, rózsalonc, gólyaorr, varjúháj és sásliliom is helyet kapott.