Hírek

Átadták az idei Közösségi Kultúráért díjakat

2014. január 27., 16:19

A közösségi kultúráért tett erőfeszítéseikért vehettek át elismerést az arra érdemesek hétvégén, Kőszegen. A legendás pedagógus, Kiss Gyula nevét viselő alapítvány 1983 óta ítéli oda a díjat, amellyel Vas megye kulturális értékeire hívja fel a figyelmet.

Átadták az idei Közösségi Kultúráért díjakat

A kőszegi fúvósok vidám dallamokkal üdvözölték a díjátadóra érkezőket. A résztvevőket és a kultúra napját a lovagteremben V.Németh Zsolt államtitkár köszöntötte, majd a szombathelyi pedagógus kórus adott rövid műsort.

A pedagógus kórus vehette át elsőként a Közösségi Kultúráért díjat, amelyet 21. alkalommal adtak át azoknak, akik, mint a méltatásban áll, „ igazi apostolként sokszor a létükkel tartják működésben közösségeiket”. A díj a legendás népművelő, Kiss Gyula nevét viseli.

Horvát György - elnök, dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület
“Egy nagy tudású tanár volt, aki rendkívüli módon érezte, hogy az annak idején a főiskolán beindult népművelés-könyvtár szak hallgatóinak mit kell adnia. Ő ezt kiválóan érezte és azt adta, amit magából adni tudott. Nem keveset!”

A 21. díjátadón két közösség és kilenc személy vehetett át kitüntetést. Közöttük a Savaria Egyetemi Központ könyvtárvezetője is, aki elmondta, számára különösen jelentős ez az elismerés.

Barki Katalin
“Mivel ezt egy civil szervezettől kaptam, úgy gondolom, hogy kiemelkedő szerepe van. Hiszen most nem a szakma ítélte meg közvetlenül a munkánkat-az én munkámat is, hanem azok, akik közvetlenül a kultúrában dolgoznak.”

A könyvtárvezető mellett, Szombathelyről Tilcsik György, a Savaria Legio vezetője, Kozma Gábor újságíró, valamint a Vitalitas Galéria is kiérdemelte a Közösségi Munkáért díjat.