MNB
MNB - 2

Hírek

Átadták az Opel új motorgyárát Szentgotthárdon

2012. szeptember 21., 15:21

A német cég 500 millió euró értékű beruházást hajtott végre, amihez a magyar állam 5,5 milliárd forint támogatást nyújtott. Három különböző motorcsalád készül majd egy gyártósoron. A sikeres próbaüzem után az év végén indulhat a sorozatgyártás. Egy év alatt félmillió motort szerelnek össze.

Átadták az Opel új motorgyárát Szentgotthárdon

Az elmúlt 20 évben több mint 7 millió motort gyártottak Szentgotthárdon. A frissen elkészült 30 ezer m2-es üzemcsarnokban az Opel új generációs motorcsaládja készül majd. Az ún. flexibilis gyár elnevezés az itt zajló, egyedülállóan rugalmas technológiára utal, amit naprakészen lehet az aktuális piaci igényekhez igazítani. Orbán Viktor miniszterelnök beszédében azt mondta: köszönet jár a vállalatnak, hogy a válság ellenére nem a leépítések, hanem a fejlesztés mellett  döntött, és ezzel több száz család számára biztosít megélhetést.

Orbán Viktor - Magyarország miniszterelnöke
"A kormány számára kiemelten fontos ........ tehető lesz majd."

A kormányfő hangsúlyozta: ezzel a beruházással Magyarország komoly lépést tett  afelé, hogy Magyarország Közép-Kelet Európa egyik autóipari központjává váljon. A fejlesztésből a megyeszékhely is profitálhat. Közel két éve folyik a munka a III. magyar járműipari centrum kialakítása érdekében, amelynek Szombathely is része lesz.

Molnár Miklós - alpolgármester, Szombathely
"Kormánnyal közel kerültünk .... sok-sok cégről."

A szalagot a miniszterelnök, Thomas Sedran az Opel ügyvezetője és Solt Tamás gyárigazgató vágta át. Az ünnepélyes avatóra a cég megalakulásának 150., és az első magyarországi Astra elkészültének 20. évfordulóján került sor.