Hírek

Átgázolt a Falco a Pécsen

2019. május 06., 15:14

A férfi kosárlabda-bajnokság élvonalában, a felsőházi középszakasz 7. fordulójában hazai környezetben fogadta a Falco a Pécset. Mindkét együttes remek formában várta az összecsapást, amely végül magabiztos szombathelyi sikert hozott.

Átgázolt a Falco a Pécsen

Nagyon jól kezdett a hazai csapat - a Falco szebbnél szebb kosarakkal kényeztette szurkolóit. Curry pontjai után már 10 pont különbség volt a két csapat között. Az első 10 perc végén 30 pontig jutottak a sárga-feketék, akik majdnem 70%-os hatékonysággal céloztak, és ugyanilyen szorgosan lepattanóztak. A vendégeknek nem ízlett a kemény védekezés, a negyed végén 30-11-et mutatott az eredményjelző. A 2. negyed Falco-parádéval folytatódott. Triplaeső zúdult a pécsiekre, akiknél Pongó próbálta életben tartani a reményt. 50-25-ös állásnál vonultak pihenőre a csapatok. Szünet után sem lett acélosabb a Pécs. A szombathelyiek kis túlzással akkor dobtak pontot, amikor akartak. Az utolsó negyedben már 40 pont is volt közte, így Okorn mester nyugodt szívvel pihentethette kulcsjátékosait, hiszen 2 komoly ütközet vár még a szombathelyiekre a középszakaszban. A végeredmény 88:53 lett.

Bíró Olivér - játékos,  Falco-Vulcano Energia KC
"Mondhatni közönségszórakoztató meccset játszottunk, bár a sebesség kicsit lecsökkent a végén, de szerintem ez érthető. Nagyon nagy energiákkal kezdtük a mérkőzést, koncentráltan jó védekezéssel, agresszíven, ez meg is hozta az eredményét. Beszéltük is a meccs után, hogy így kellett volna kezdenünk Jászberényben is és akkor nem lett volna az az első félidő, de ez most már a múlt, megyünk tovább."

Csirke Ferenc - vezetőedző, Pécsi VSK-Veolia
"7 eladott labdánk volt az első negyedben és 5 vagy 6 támadólepattanó a Falconak, ez el is döntötte a mérkőzést, ettől kezdve nagyjából vége is lett, próbáltam minél többet pihentetni a kulcsjátékosokat, hiszen nekünk a csütörtöki Körmend-mérkőzés lesz nagyon fontos."

A Falco legközelebb szerdán 18 órakor lép pályára a Szolnok otthonában.