Hírek

Atlétikai bajnokság előtt

2016. június 24., 12:34

Két napon át Szombathelyen rendezik meg a junior, valamint U23-as országos atlétikai bajnokságot a Szent Márton-díjért. A hazai sportolóktól több érmes helyezést is várnak a szakemberek.

Atlétikai bajnokság előtt

Egy alaposan átalakított, felújított létesítmény várja a Sugár úti sportcentrumban a korosztályos atlétikai országos bajnokság  résztvevőit. Az önkormányzat támogatásának is köszönhetően a lelátókra a Haladás pályáról áthozott székeket szerelték fel. Emellett korszerűsítették a távolugró árkot, valamint a rúdugrás feltételeit is biztosították a viadal idejére. 

Rácz Róbert - igazgató, Szombathelyi Sportközpont 
“A tavalyi évben pályáztunk erre az eseményre. Örömmel teszünk ennek eleget.  A  Magyar Atlétikai Szövetséggel karöltve most hétvégén, június 25-26-án megrendezésre kerül az U23 ás és junior atlétikai bajnokság.”

A korosztályos atlétikai bajnokság jelentőségét növeli, hogy a legjobbak kvalifikálhatják magukat az utánpótlás világversenyekre. A hazai szakemberek jó szereplést várnak a vasi színekben induló sportolóktól, akik már hetek óta a helyszínen készülnek a versenyre. 

Lengyák György - vezetőedző, Haladás VSE
“Meg kell említenem a dobókat, hogy tőlük várunk mindenképpen kettő-három aranyat. Ugyanúgy a Haladás ugróitól és futóitól is kettő-három aranyat és még mellette három-négy dobogós helyezést is várunk.”

A Dobó SE két élversenyzője, Gyurátz Réka és Halász Bence is indul majd a szombathelyi viadalon. Mindketten gőzerővel készülnek a megmérettetésre, és reményeik szerint sikerül majd újabb korosztályos országos bajnoki címeket is begyűjteniük.