Hírek

Átvették megbízólevelüket a képviselők

2010. május 11., 15:42
11-en jutottak be az új parlamantbe Vas megyéből, közülük 9-en vehették át át ünnepélyes keretek között mandátumukat kedden a Megyeházán. Az országgyűlési választások eredménye hétfőn lett hivatalos.
Átvették megbízólevelüket a képviselők

A képviselők mindegyike a keddi ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy pártállástól függetlenül szeretnének összefogni a megye fejlődése érdekében.

Az öt egyéni körzetből Puskás Tivadar, Hende Csaba, Básthy Tamás, Kovács Ferenc és Németh Zsolt jutott be a parlamantbe a Fidesz-KDNP színeiben. A párt megyei listájáról pedig még három politikus, Ágh Péter, Bebes István és Gulyás Gergely szerzett mandátumot. A nyolc jobboldali képviselőn kívül kedden még az MSZP megyei listáját vezető Ipkovich György vehette át a mandátumát igazoló okmányt a választási iroda vezetőjétől. A parlament alakuló ülését pénteken tartják, ahol már az érdemi munka is megkezdődik.

A rendszerváltozás óta Vas megye és Szombathely történetében először fordul elő, hogy helyi politikus tölthet be miniszteri funkciót a kormányban. Hende Csabát a honvédelmi tárca élére javasolta Orbán Viktor miniszterelnök jelölt.

Az országos listáról bejutott két vasi képviselő, a szocialista Nemény András és a jobbikos Bana Tibor a parlamentben veheti majd át megbízólevelét.