MNB - 2
MNB

Hírek

AVUS-bronz a szombathelyi vízilabda kupán

2013. február 05., 17:03

Harmadik helyen végzett az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület a hazai rendezésű Tork Savaria Kupán. A szombathelyiek U15-ös csapata egy vereség és egy döntetlen mellett két győzelmet aratott a korosztályos tornán.

AVUS-bronz a szombathelyi vízilabda kupán

Tork Savaria Kupa néven háromnapos nemzetközi korosztályos tornát rendezett a szombathelyi fedett uszodában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület. A viadalon a házigazda egyesület U15-ös csapata mellett az Újpest I. és II., a BVSC, valamint a horvát Primorje Rijeka szállt vízbe. A körmérkőzéses játékrendnek köszönhetően a vasi gárda négy mérkőzést is játszott.

Hajmási András vízilabdázó, Aligátor VUS
"Felkészülésnek mindenképpen jó. Az ország két legerősebb csapatát meghívtuk, az UVSE-t és a BVSC-t. Mindenképpen jó nekünk ez."

A tornát rosszul kezdték a szombathelyi gyerekek: 24:7-re kikaptak a korosztályos magyar bajnokság listavezetőjétől, az Újpest I. csapatától. Ezt követően Zoufal Norbert és Stojadinov Nikola tanítványai lábra kaptak és  előbb egy 11:11-es döntetlent játszottak a BVSC-vel, majd pedig legyőzték a Primorje Rijekát és az Újpest II. is. Előbbit 10:6-ra, míg utóbbit 12:9-re.

Zoufal Norbert edző, Aligátor VUS
"Ez biztos, hogy önbizalmat kell, hogy adjon a gyerekeknek és nagyon örülök neki. Csak gratulálni tudok nekik, mert nem úgy sikerült az Újpest I. ellen, ahogy szerettük volna. De tényleg le a kalappal a srácok előtt és nagyon jó mert ez megtöri a monotonítást az egésznek, az edzéseknek, mert erre a tornára külön nem készültünk."

A Tork Savaria Kupát végül pontveszteség nélkül nyerte meg az Újpest I.  csapata. A második helyen a BVSC, míg a harmadikon az AVUS zárt. A különdíjak közül egyet tartottak itthon a szombathelyi gyerekek: a viadal legjobb játékosának Hajmási András bizonyult.