MNB - 2
MNB

Hírek

Az adventi vásári forgatagban fokozottan ügyeljünk értékeinkre - erre figyelmeztet a rendőrség

2015. november 26., 17:27

Nagy tömegben megjelenhetnek a zsebesek, nőhet az autófeltörések és lopások száma. A rendőrök a polgárőrséggel közösen járőröznek a Fő téren és a bevásárlóközpontok parkolóiban.

Az adventi vásári forgatagban fokozottan ügyeljünk értékeinkre - erre figyelmeztet a rendőrség

Ebben az autóban egy táskát felejtettek jól látható helyen - az ilyen helyzetek vonzzák a tolvajokat. A kocsi nem megfelelő tárolóhely, könnyen feltörhető, erre figyelmeztetnek a rendőrök. A karácsonyi vásárlás közepette fokozottan kell ügyelnünk értékeinkre.

Varga Sándor - r.őrnagy, Bűnmegelőzési Alosztály, VMRFK
"A nagy tömegben a zsebesek is feltűnhetnek, ellenük csak egyféleképpen lehet védekezni, ha a belső zsebbe rakjuk az értéktárgyainkat, és magunk elé vesszük a táskánkat. Figyeljünk arra, hogy a vásárlás lázában lerakjuk a tárcánkat, bankkártyánkat, vagy a megvásárolt ajándékot, és elmegyünk egy másikért, ottmarad a táska."

Az adventi időszakban egyenruhás és civil rendőrök a polgőrökkel közösen járőröznek a Fő téren.

Péntek Róbert - polgárőr, Claudius Polgárőr Egyesület
"Főleg a hétvégére fókuszálunk, párban látunk el járőúrszolgálatot, nappal és sötétedés után. Figyeljük a tolvaokat, zsebtolvajokat, és tavaly is egy idős urat találtunk, akinek egészuségügyi segítségre volt szüksége."

A parkolóban feltűnő, gyanús eredetű termékeket árusoktól ugyancsak óva int a rendőrség, továbbá figyelmeztetnek, ha online vásárolunk, azt már bejáratott, jól ismert internetes oldalon tegyük. A tavalyi tapasztalatok kedvezőek voltak, kevés dolguk akadt a rendőröknek, a zsebesek például teljesen elkerülték a Fő teret. Baj esetén a 107-es vagy a 112-es segélyhívót kell tárcsázni.