MNB - 2
MNB

Hírek

Az államalapításra emlékezett hétvégén a város

2011. augusztus 22., 14:01

Augusztus 20-án a hagyományokhoz híven a Szent István szobornál tartottak szentmisét, majd ünnepséget. Puskás Tivadar polgármester beszédében kiemelte: a történelem dicsőséges időszakai erőt, reményt adnak ahhoz, hogy elviseljük a hétköznapokat is.

Az államalapításra emlékezett hétvégén a város

Több százan vettek részt az augusztus 20-i megemlékezésen, ahol Konkoly István püspök celebrálta a szentmisét. A püspök megáldotta, majd szétosztották az új kenyeret. Az egyházi szertartás után kezdődött a városi megemlékezés.

"Erőt egészséget"

Katonai tiszteletadás kíséretében felvonták az országzászlót. A megemlékezésen a szombathelyi evangélikus gyülekezet Ten Sing csoportja és a Reményik-iskola diákjai adtak verses, zenés műsort.

"A királynak kellett eszén lennie és visszanyelni könnyét, és dönteni arról, hova induljanak Velencének-e vagy Regensburg felé."

Augusztus 20-a a közelgő nyár végi nosztalgiát, magasztos dolgokat, a magyar államiság szellemét, ünnepet, a cél megvalósítását, hitet és összetartozást jelent - kezdte ünnepi beszédét a város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar polgármester
"1011 év telt el azóta, hogy Szent István megalapította a magyar államot, amely sok nemzedék alatt sikerrel és örömmel megőriztetett elődeink által. Ezen az ünnepen rájuk is emlékezünk."

A megemlékezésen megkoszorúzták Szent István szobrát, majd az Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegységének felvonulása zárta az ünnepséget.