MNB - 2
MNB

Hírek

Az államfő neje bölcsődei és műhely látogatáson vett részt

2012. március 09., 16:04

Az ünnepi közgyűlés után a köztársasági elnök felesége délelőtt gyerekekkel és pedagógusokkal találkozott az Egyesített Bölcsődei Intézmény Módszertani Központjában és a gencsapáti gyermekotthonban. Schmittné Makray Katalin külön programját Szombathelyen a Iseum Saveriense Régészeti Műhely és Tárház meglátogatásával zárta.

Az államfő neje bölcsődei és műhely látogatáson vett részt

A köztársasági elnök feleségét délelőtti külön körútjára elkísérte Ágh Ernőné, a kormányhivatal főigazgatója és Takácsné Tenki Mária tanácsnok is. A látogatást  a módszertani bölcsődében kezdték, ahol először az intézmény működéséről, a régióban betöltött szakmai vezető szerepéről tájékozódtak. Sebestyén Bianka intézményvezető elmondta azt is, hogy tevékenységükért miniszteri dícséretben részesülnek, amit áprilisban, egy országos konferencián vehetnek át.

A gyerekek és a nevelők műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Cserébe pedig labdákat, könyveket kaptak. Schmittné Makray Katalin nem érkezett üres kézzel Gencsapátiba se. A csecsemőotthon apró lakóinak is hozott ajándékot, amivel aztán rögtön együtt játszottak.

Az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény 5 lakóotthonában most közel 70 nagyobb gyermeket nevelnek. Az első osztályos Krisztofer épp a kedvenc könyvét mutatja.

Makray Katalin megígérte a gyerekeknek, hogy hamarosan újabb könyveket is küld majd nekik.

Schmittné Makray Katalin
"Nagyon fontos, hogy gyerekekkel, kicsikkal és nagyokkal is találkozzam, és a szegényebb sorsú emberek életét is láthassam közelről. És ez az emberben megindít gondolatokat, hogy hol tud segíteni. Ez történt a legutolsó látogatásunkon is. Itt pedig az ember elcsodálkozik azon, hogy milyen fejlettsége volt a kultúrának 2000 évvel ezelőtt."

Az Iseumban Csapláros Andrea igazgató kalauzolta a vendégeket. Bemuttata az ott megtalált régészeti leletek egy részét is.

A köztársasági elnök feleségét  személyes szálak is kötik Vas megyéhez. Szülei Szombathelyen házasodtak össze, ő pedig Vasváron születtett, ahova délután látogatott el.