Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Az államfő neje bölcsődei és műhely látogatáson vett részt

Adásban volt: 2012. március 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Az ünnepi közgyűlés után a köztársasági elnök felesége délelőtt gyerekekkel és pedagógusokkal találkozott az Egyesített Bölcsődei Intézmény Módszertani Központjában és a gencsapáti gyermekotthonban. Schmittné Makray Katalin külön programját Szombathelyen a Iseum Saveriense Régészeti Műhely és Tárház meglátogatásával zárta.

A köztársasági elnök feleségét délelőtti külön körútjára elkísérte Ágh Ernőné, a kormányhivatal főigazgatója és Takácsné Tenki Mária tanácsnok is. A látogatást  a módszertani bölcsődében kezdték, ahol először az intézmény működéséről, a régióban betöltött szakmai vezető szerepéről tájékozódtak. Sebestyén Bianka intézményvezető elmondta azt is, hogy tevékenységükért miniszteri dícséretben részesülnek, amit áprilisban, egy országos konferencián vehetnek át.

A gyerekek és a nevelők műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Cserébe pedig labdákat, könyveket kaptak. Schmittné Makray Katalin nem érkezett üres kézzel Gencsapátiba se. A csecsemőotthon apró lakóinak is hozott ajándékot, amivel aztán rögtön együtt játszottak.

Az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény 5 lakóotthonában most közel 70 nagyobb gyermeket nevelnek. Az első osztályos Krisztofer épp a kedvenc könyvét mutatja.

Makray Katalin megígérte a gyerekeknek, hogy hamarosan újabb könyveket is küld majd nekik.

Schmittné Makray Katalin
"Nagyon fontos, hogy gyerekekkel, kicsikkal és nagyokkal is találkozzam, és a szegényebb sorsú emberek életét is láthassam közelről. És ez az emberben megindít gondolatokat, hogy hol tud segíteni. Ez történt a legutolsó látogatásunkon is. Itt pedig az ember elcsodálkozik azon, hogy milyen fejlettsége volt a kultúrának 2000 évvel ezelőtt."

Az Iseumban Csapláros Andrea igazgató kalauzolta a vendégeket. Bemuttata az ott megtalált régészeti leletek egy részét is.

A köztársasági elnök feleségét  személyes szálak is kötik Vas megyéhez. Szülei Szombathelyen házasodtak össze, ő pedig Vasváron születtett, ahova délután látogatott el.

2012. március 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében