MNB
MNB - 2

Hírek

Az áprilisi közgyűlést értékelték a pártok

2013. április 26., 18:19

Elnapolták a döntést a településrendezési terv módosításáról, ingyenes lesz a szombathelyi lányoknak a HPV-vírus elleni oltás, új helyre költözik a roma önkormányzat.

Az áprilisi közgyűlést értékelték a pártok

A trafikpályázat eredményeit kérte számon az MSZP. Horváth Attila városi elnök pénteki tájékoztatóján azt kifogásolta, hogy az áprilisi közgyűlésen a napirendi pontok közé sem engedte felvenni a témát a városvezetés. A szocialisták szerint a Fidesz fél a lakosságtól, ezért nem egyeztetett a Falco tervezett gyárbővítéséről. A cég új üzemcsarnokot építene, ehhez rendezési tervet kellett volna módosítani, a képviselők végül májusra halasztották a döntést. Horváth Attila azt sem érti, hogy miért adna túl Szombathely a tulajdonában lévő Fő téri üzlethelyiségen.

A Jobbik szerint is azok nyertek a dohánykoncesszión, akik közel voltak a hatalomhoz. Balassa Péter szerint be kellene ismernie a város irányítóinak, hogy hibás döntés volt a parkolási övezet kiterjesztése. A drága automatákat felszerelték, a parkolók viszont üresek. A Jobbik a észszerű fejlesztések mellett van, de  Haladás-pályát érintő tervek nem ilyenek, fogalmazott a politikus.

Nem lehet a lakosság megkérdezése nélkül ilyen döntéseket meghozni, reagált a Falco gyárbővítési terveire Horváth Zoltán. Az LMP-s képviselő aggódik a Smidt Múzeum miatt is, az intézményt a közgyűjtemények közé sorolták, így nem lehet folyamatos a nyitvatartása.

Több régóta húzódó ügy végére került pont csütörtökön, kezdte értékelését Szakály Gábor, elsőként a Haladás-pálya fejlesztési elképzeléseire célozva. A fideszes képviselő elmondta, ezentúl minden 12 év feletti szombathelyi lány ingyen kapja majd meg a több tízezer forintba kerülő HPV-oltást. Új otthona lesz a Szombathelyi Roma Önkormányzatnak, két hónap múlva vehetik birtokba a most felújítás alatt álló bagolyvári volt italbolt épületét. Zárt ülésen nevezték ki a Regionális Szociális Forrásközpont új ügyvezetőjét, Füzessy Józsefnét Horváthné Németh Klárát váltja.