Hírek

Az Egészség Világnapja

2010. április 07., 08:30
Április 7-e az Egészség Világnapja, egyúttal a WHO, a Világ Egészségügyi Szervezet születésnapja. Ebből az alkalomból a világ számos országában, így hazánkban is szerveznek egészséges életmóddal kapcsolatos programokat. Szombathelyen a következő hónapokban számos alkalommal tartanak majd prevenciós, egészségmegőrző és figyelemfelhívó akciókat.

Egy keddi sajtótájékoztatón elhangzott: április 16-17-én, a  Borostyán Környezetvédelmi Oktatóközpont szervezésében kétnapos, az egészséges életmóddal, szenvedélybetegségekkel kapcsolatos tréninget tartanak fiataloknak. Szó lesz a drogokról, alkoholról és a szexualitásról is.

A Váci iskola sikeresen szerepelt a "Hozd a formád Magyarország!" programon, amelyben tervet dolgoztak ki a gyermekkori elhízás kockázatainak csökkentésére - hangzott el a tájékoztatón. Májusban a szívbetegségekről tartanak majd előadást a Prevenciós Házban, és megrendezik a Születés Hetét. Júliusban a strandon lesznek majd megelőző, figyelemfelhívó programok, de a nyárhoz kapcsolódik az Anyatej Világnapja is. A város legnagyobb - az egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvénysorozatát -, az Egészség Hetet, november 6-10. között rendezik meg.