Hírek

Az Együtt Szombathelyért Egyesület sajtóközleménye

2010. december 13., 10:39

Az Együtt Szombathelyért Egyesület / ESZE / közgyűlése egyhangúlag meghozott határozatával döntött az Egyesület megszűntetéséről. A 2006. nyarán megalakult Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy Szombathely közéletében részt vegyen, általa a civil szervezetek közgyűlési képviselethez jussanak. Az Egyesület Alapszabályában is rögzített cél megvalósítására a tagság – önálló szervezetként  - nem lát lehetőséget és esélyt.

Az új választójogi törvény megalkotásával a törvényhozók kinyilvánították, hogy a helyi közélet ügyeinek intézését is a jelentősebb társadalmi támogatással rendelkező politikai pártokra kívánják bízni. A törvényhozói szándéknak megfelelően Szombathelyen is csak parlamenti mandátummal rendelkező politikai pártok szereztek mandátumot.
Tudomásul véve a törvényben kinyilvánított törvényhozói akaratot, és az ezt visszaigazoló választói magatartást az Egyesület tudomásul veszi, hogy az Önkormányzatban döntést hozó szerephez nem juthat.

Az Egyesület tevékenységét sikeresnek ítéli meg, de tagjai önálló civil szervezetként közéleti tevékenységet nem folytatnak a jövőben. A tagok vállalják, hogy a város jövőjéért elkötelezett magánszemélyként készséggel bocsátják a döntést hozók rendelkezésére egyéni életútjuk során megszerzett élettapasztalatukat, közéleti ismereteiket.

Az Egyesület köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik az Egyesült célját megértették, és azok megvalósítását bármilyen módon támogatták.

Az Egyesület közgyűlése megbízta az Elnököt, hogy a bírósági nyilvántartásból történő törlés érdekében a szükséges eljárást megindítsa.

Szombathely, 2010. december 10.

     Az Egyesület nevében: Dr. Gyimesi József
            elnök