Hírek

Az éllovast verte a Haladás

2016. szeptember 19., 15:51

Iszlai Bence találatának köszönhetően 1:0-ás győzelmet aratott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata az éllovas Vasas gárdája ellen. A szombathelyiek továbbra is a tabella harmadik helyén állnak.

Az éllovast verte a Haladás

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában az éllovas Vasas gárdáját fogadta a harmadik helyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás Sopronban. A mérkőzés első félidejében egyértelműen az angyalföldiek akarata érvényesült. A fővárosiak nagyon sok támadást vezettek a vasiak kapujára, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Térfélcserét követően átvette az irányítást a Haladás, és a 48.percben Németh Márió akár a vezetést is megszerezhette volna, de nagy ziccerben hibázott.  A 62. percben viszont már nem volt pardon: egy jobboldali szabadrúgás után Iszlai Bence bólintott a hálóba. A folytatásban a Vasas mindent megtett az egyenlítésért, de Rózsa Dániel remekelt a szombathelyiek kapujában, így 1:0-ra a vasiak nyerték meg a találkozót.

Michael Oenning - vezetőedző, Vasas FC
“Az első félidőben mutatott teljesítményünkkel elégedett voltam. Akkor mi uraltuk a játékot. Érezhető volt, hogy hasonló erősségű csapatok találkoztak egymással. Úgy vettem észre, hogy egyik fél sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra, így aztán egy pontrúgás döntött.”

A derbi két ellentétes félidőt hozott: az elsőben a fővárosiak, míg a másodikban a szombathelyiek játszottak jobban. A Haladás csapata a térfélcserét követő jó periódusának köszönheti a sikert.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Az első negyedórában egy lesgólt is szereztünk, amit a játékvezető les miatt nem adott meg. De egy olyan nyomást tettünk a Vasasra, aminek meg is lett az eredménye. Akkor egy szabadrúgás után Iszlai Bence gyönyörű találatával megszereztük a vezetést. Nagyon sokat tett a csapat ezért a győzelemért és egyáltalán nem érdemtelenül egy igazi rangadót tudtunk megnyerni.”  

Győzelmének köszönhetően a Haladásnak már 17 bajnoki pontja van, amivel továbbra is a tabella harmadik helyén áll. A szombathelyiek hétközi fordulóban, szerdán 19 órakor az Újpest otthonában lépnek pályára.