Hírek

Az erősítésekkel együtt készül a Falco

2019. augusztus 22., 21:46

Teljes kerettel megkezdte a felkészülést a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabda csapata. A legutóbbi szezon során bajnoki aranyérmet szerző együttes a nyáron megerősítette játékosállományát. Szükség is volt rá, hiszen szeptemberben már Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzést vívnak a vasi kosarasok.

Az erősítésekkel együtt készül a Falco

Augusztus közepén 9 játékossal kezdte meg a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese a felkészülést a 2019/2020-as szezonra. Milos (ejtsd milos) Konakov másodedző vezetésével napi 2 erőnléti tréninggel hangoltak a sárga-feketék. Az ünnepi héten pedig már Gasper Okorn vezetőedző és a nemzeti csapat külföldi szerepléseiről hazatért válogatott magyarok is bekapcsolódtak az edzésmunkába. A vezetőségnek sikerült a bajnokcsapat gerincét egybetartani, és minőségi játékosokkal erősíteni az állományt.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
"A keret úgy gondolom, hogy nagyon szépen összeállt, hiszen magyar megtartott válogatott játékosaink mellé sikerült válogatott magyar játékosokat igazolni és Reddic-et tartottuk meg az előző csapatból. A többiek Hooker, Lake és Washington légiósok, kis idő kell, amíg a csapat összeérik és azt a játékot nyújtsa, amit a vezetőedző Gasper Okorn kér. Minden feltétel adott arra, hogy csapat szeptember 17-én a Champion Ligában induljon."

Nemcsak a klub ügyvezetője, hanem a bajnokcsapat kapitánya is optimista a jövőt illetően, annak ellenére is, hogy az irányító csak a héten találkozott az új igazolásokkal.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
"Nyilván még szoknunk kell egymást az új fiúkkal. Én azt gondolom, hogy mivel az edzői stábunk megmaradt, így a játékunkban nagy változás nem lesz. Inkább mi is tudunk segíteni az újaknak beilleszkedni illetve hozzászokni a figurákhoz, játékstílushoz, amit akarunk képviselni a szezonban."

Gasper Okorn tanítványai hamarosan számot adhatnak tudásukról, hiszen augusztus 30-án a szlovén Helios Domzale (ejtsd: heliosz domzal) ellen az Aréna Savariában játssza zárt kapuk mögött első felkészülési mérkőzését. Majd szeptember 12-13-án rendezik meg a 10. Horváth Zoltán Emléktornát és szeptember 17-én már a Bajnokok Ligája selejtező körében bizonyíthatnak a sárga-feketék. Akkor a romániai Nagyvárad lesz az ellenfél.