Hírek

Az eső ellenére több százan játszottak együtt a gyermeknapon

2013. május 27., 18:22

Színes programok, interaktív játékok, kézműves foglalkozások  várták a legkisebbeket vasárnap délután a Történelmi Témaparkban.

Az eső ellenére több százan játszottak együtt a gyermeknapon

A bölcsődések és az óvodások a babasátorban régi gyermekbútorokkal, fából készült tárgyakkal játszhattak.

Guczoginé Varga Mária
"Ide a legkisebbeket várjuk az 1-6 éves korosztályig. Az az igazság, hogy az előbb iskolások is voltak. Nagyon szívesen játszanak a babaszobában, főzőcskéznek, mint a kicsik általában. Van babaházunk, kockázó a kisfiúknak, színezők a nagyobbacskáknak, az 5-6 éveseknek meg kirakó.”

Az Ókori Harci Püfölő, a kötél akadálypálya, a furfangos logikai fejtörők, a társasjátékok tették próbára az idősebb gyerekek erejét, ügyességét, éles elméjét. A legbátrabbak pedig harcba szállhattak a félelmetes sárkánnyal.

Romsics Lili, Kiss Laura
"Játszottunk a labirintusban, a sárkánynál, a színdarabosnál. Az elég vicces volt...vesztettünk a játékban. De nagyon vicces volt. Nekem a labirintus volt a kedvencem. Nekem is az tetszett a legjobban."

Nemcsak Szombathelyről, hanem más városokból is érkeztek látogatók a szombathelyi gyereknapra.

Kalmár-Varga Rita
"Győrből jöttünk a szombathelyi gyereknapra. Voltunk már itt tavaly meg tavalyelőtt is. Itt laknak a nagyszülők, a nagypapa, a nagymama és a Karolinával, ezért ide jövünk mindig. Nagyon jól érezzük magunkat, szuper játékok vannak, nagyon jó a szervezés."

A színpadon művészeti csoportok bemutatói, bábelőadások, valamint koncertek szórakoztatták a közönséget. A gyerekek jókedvét az eső sem tudta elrontani.

A záporok idejére a felállított sátrak alá húzódhattak be a családok.

Kiss Andrea, szakági vezető AGORA
"Egy hatalmas nagy sátorban is tudunk játszani, hiszen itt vannak a kézműves foglalkozások, aztán van egy színjátszó házunk, ahol ki lehet próbálni, ha bohócok lennénk, ha színészek lennénk."

A változékony idő ellenére is megtelt a Történelmi Témapark önfeledten játszó gyermekekkel.