MNB - 2
MNB

Hírek

Az év első közgyűlése

2013. január 30., 18:02

Ösztöndíj program alapítása, városrehabilitációs pályázattal kapcsolatos döntések, zajjal járó tevékenységek korlátozása ünnepnapokon - többek között ezek a témák is terítékre kerülnek. A képviselők 33 napirendet nyilvánosan, további hatot zárt ülésen tárgyalnak. A csütörtökön délelőtt 9 órakor kezdődő tanácskozásról ezúttal is élő közvetítést láthatnak televíziónk internetes oldalán.

Az év első közgyűlése

A képviselők módosítják a Szervezeti és Működési Szabályzatot, és a város 2012-es költségvetését. Döntenek az állami adósság-átvállaláshoz szükséges intézkedésekről, és  változtatnak a szociális igazgatásról szóló rendeleten.
Módosítják az önkormányzati fenntartásba került Berzsenyi-könyvtár és Savaria Múzeum alapító okiratát, utóbbi esetében igazgatói pályázatot írnak ki. Tárgyalnak az Oladi ÁMK-tól az AGORA-hoz átkerült közművelődési feladatok ellátásának feltételeiről. Várhatóan jóváhagyják a Klebelsberg Intézményfenntartóval kötendő szerződés szövegét, és megvitatják a város civil koncepcióját.
További három kiléptető lakást biztosítana az önkormányzat az SOS Gyermekfalu fiataljainak - erről is határoznak.
Ösztöndíj programot alapítanak a hiányszakmát tanuló egyetemi, főiskolai hallgatók  támogatására, akik később Szombathelyen vállalnának munkát.
Döntéseket hoznak a Szociális városrehabilitáció című pályázattal kapcsolatban, amely a Körmendi út - Óperint utca környékét érintené. A megvalósítási tervben szerepel többek között körforgalom kialakítása és az evangélikus templom felújítása. Akár 412 millió forint vissza nem térítendő támogatást is lehet nyerni.
Vasárnap és ünnepnapokon kotlátozzák a zajjal járó tevékenységeket a városban: tilos lesz pl. fűrészelni és füvet nyírni 10 óra előtt és 18 óra után. Kezdeményezik a Vasi Múzeumfalu ingyenes városi tulajdonba kerülését.
Zárt ülésen többek között a Nyugat-Pannon Járműipari Központtal kapcsolatos személyi kérdések és a Savaria TISZK ügyvezető igazgatójának megválasztása szerepel.