Hírek

Az idei évtől babaköszöntő csomagot kapnak az újszülöttek Szombathelyen

2019. január 15., 14:37

A városvezetés célja, hogy ezzel is erősítse az identitás érzését a városban élőkben. Az év első napján született Donátot a polgármester személyesen köszöntötte fel.

Az idei évtől babaköszöntő csomagot kapnak az újszülöttek Szombathelyen

„Itt van a való idézet, itt meg a polgárlevél Donát részére”

Szombathely város legrégebbi, eredetiben fennmaradt városi kiváltságlevelének másolatával és egy ezüst kiskanállal köszöntötte a polgármester otthonukban az újdonsült szülőket. Krizmanich Donát a család első gyermeke.

Pintér Petra
„Január elsején született 10 óra 30 perckor 49 centivel és 3000 grammal. Eddig csak jót tudunk elmondani a kisfiúnkról, mert nagyon jól viselkedik, nagyon ügyesen fejlődik, nagyon mosolygós, nagyon hálás mindenért, minden szeretetért, amit kap, úgyhogy csak pozitívumként tudok róla beszélni.”

A közgyűlés 2017 végén döntött arról, hogy az identitást erősítő program részeként az idei évtől babaköszöntő csomaggal ajándékozza meg az újszülötteket. A város fontosnak tartja, hogy olyan emléktárgyat kapjanak a kicsik, amelynek üzenete és eszmei értéke van.

Puskás Tivadar – polgármester
„Angol legenda kapcsán, alapján, ha valaki egy ezüstkanállal a szájában születik, vagy kiskorában ezüstkanál van a szájában, arra számíthat, hogy a későbbiek során nagy gazdagságban fog élni.”

A babaköszöntő csomagot a védőnők adják át Szombathely legifjabb polgárainak, akiknek neve - ha a szüleik beleegyeznek – a születések fája mellett elhelyezett táblára is felkerül.