Hírek

Az infrastruktúra fejlesztése lehet a város kitörési pontja

2010. szeptember 24., 14:03
Magyarország akkor tud kikerülni a válságból, ha vannak világos céljai, jövőképe - mondta Navracsics Tibor egy tegnapi fórumon Szombathelyen. A miniszterelnök-helyettes szerint Szombathelynek is meg kell fogalmaznia, merre akar haladni a jövőben. Az eseményen Puskás Tivadar, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje elmondta: ígéretet kapott a Fidesz megyei vezetésétől, hogy a kórház székhelye visszakerül Szentgotthárdról Szombathelyre. Hangsúlyozta: ez volt a feltétele annak, hogy elvállalta a polgármester-jelöltséget.
Az infrastruktúra fejlesztése lehet a város kitörési pontja

Az MMIK-ban megtartott választási fórumon, Puskás Tivadar polgármester-jelölt elmondta: Szombathely fejlődésének egyik kulcsa az infrastruktúrafejlesztés, az utak építése. Ezért is üdvözölte azokat a bejelentéseket, hogy 2015-ig elkészül a 86-os négysávosítása, 2014-ig pedig a 87-es utat is fejlesztik. A kormány számára kulcsfontosságú, hogy az önkormányzatokkal jó együttműködést alakítson ki - mondta Navracsics Tibor. A kormány segíteni fogja Szombathelyt, mondta a miniszertelnök-helyettes, de ehhez az kell, hogy olyan vezetése legyen a városnak, amely tudja, mik a céljai.


Dr. Navracsics Tibor - miniszterelnök-helyettes
"Kulcsfontosságú egy kormány és egy önkormányzat, főleg egy nagyváros esetében, partneri viszonya. Hogy jól, könnyen értik meg egymást, azonos jövőképet valljanak. "
 
A miniszterelnök-helyettes elmondta: a kormány erős Magyarországot akar felépíteni, amelynek erejét nem az agresszivitása, hanem a versenyképessége adja. Ha jól megy az országnak, az többletbevételt jelent a költségvetésnek. Ez teremti meg a lehetőséget arra, hogy társadalompolitikai célokra is többet lehessen költeni - mondta a politikus