Hírek

Az LMP választási programja

2010. szeptember 30., 14:53
Partnerség a polgárokkal, megújuló város és tiszta, fenntartható település: ez az LMP három fő választási programpontja - hangzott el a Lehet Más a Politika Fő téri sajtótájékoztatóján. Az eseményen részt vett Schering Gábor országgyűlési képviselő, aki az önkormányzat átlátható működésének fontosságáról beszélt a sajtó képviselőinek.
Az LMP választási programja

Schering Gábor elsőként az önkormányzati adósságokról és a magyar demokrácia válságáról beszélt. A Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője szerint a helyi közéletnek erős ellenőrzés mellett kellene működnie. A politikus szerint az egy főre jutó önkormányzati adósság Szombathelyen 150 ezer forint.

Schering Gábor - országgyűlési képviselő, LMP
"Nyilvános társadalmi ellenőrzés nélkül, a helyi demokrácia megújulása nélkül nem képzelhető el sem Szombathelyen, sem az országban, hogy javuljon az önkormányzati gazdálkodás minsősége."

Horváth Zoltán egy tisztább, zöldebb, élhetőbb, vidámabb képviselőtestületet szeretne. A képviselőjelölt azt is kiemelte: dinamikusan fejlődő, megújulni képes helyi gazdaságot kívánnak megteremteni, támogatni szeretnék a kis- és középvállalkozókat, a kutatás-fejlesztési szektor beindítását, valamint szorgalmazzák a szolgáltató szektor megerősödését. Elmondta: fontosnak tartják az épített és szellemi örökség megóvását, a kerékpárút-hálózat és a szelektív hulladékgyűjtési rendszer bővítését. Ezen kívül pihenőövezetek, sportterek létrehozásával kívánják segíteni az egészségmegőrzést - hangzott el a sajtótájékoztatón.