MNB
MNB - 2

Hírek

Az LUK anyacége elismeri a Szombathelyen zajló munkát

2013. augusztus 28., 18:11

Új termékek gyártását, több száz új munkahelyet jelent az LUK Savaria Kft. 1 milliárd forintos uniós támogatással megvalósult fejlesztése. 2014-re közel 2500 ember fog dolgozni a szombathelyi cégnél, amelynek munkáját, eredményeit az anyacég is figyelemmel kíséri, elismeri, támogatja.  Az eredményeket egy tájékoztatón foglalták össze.

Az LUK anyacége elismeri a Szombathelyen zajló munkát

Orbán Viktor miniszterelnök indította el az új csarnok első gépét, egy több mint 600 tonnás sajtoloautómatát. Azóta folyamatosan érkeztek a berendezések, és zajlik itt a gyártás. A vállalat új technológiákat és berendezéseket telepített, így mindent helyben tudnak gyártani. Nem kell az egyes alkatrészeket külföldről beszerezni. Ennek köszönhetően 3 új , többek között egy Európában is egyedülálló, termék gyártására nyílik lehetőség Szombathelyen, ami nagy előrelépés a vállalat számára.

Michael Reinig, ügyvezető - LUK Savaria Kft.
Nagyon fontos lépés volt számunkra ez a fejlesztés abból a szempontból, hogy úgy döntöttünk Magyaországon folytatni fogjuk az értékteremtést, folytatni fogjuk a termeléseket. És a szerszámokat, berendezéseket, alkatrészeket itt fogjuk gyártani.

A több mint 3,5 milliárd forint összértékű fejlesztéshez 1 milliárd forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán a cég. Puskás Tivadar a projektzárón kiemelte: a válságból való kivezető út egyik fontos lépése volt az összefogás a helyi nagyvállalatokkat, többek között az LUK Savaria Kft-vel.

Puskás Tivadar, polgármester
Megkérdeztük miben tudunk segíteni, miben tudunk együttműködni. Akkor kialakult egy szemlélet az ittlévő cégek és az önkormányzat között, amely azt mutatta, hogy csak úgy tudunk igazából előrejutni ha összefogunk.

A vállalatnál jelenleg közel 2100-an dolgoznak. A fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan bővítik a létszámot, a tervek szerint  2014 végig 2500-ra.