MNB
MNB - 2

Hírek

Az Oladi-iskola könyvtára is bekapcsolódott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába

2014. október 20., 19:48

A könyves vasárnapon kézműves foglalkozásokkal, szellemi akadályversennyel, kiállítással várták az olvasást szerető családokat.

Az Oladi-iskola könyvtára is bekapcsolódott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába

Kézműves műhellyé változott az Oladi-iskola könyvtára vasárnap. Őszi terményekből készültek díszek: gesztenyéből és madzagból pókot és hálóját, színespapírból baglyot és manócskát ragasztottak a gyerekek. A program résztvevői számára láthatóan nem volt idegen a könyvtár.

Kovács Péterné
"A fantáziaviláguk ha kiskortól könyvekből olvasnak nagyobb, mintha tévében néznék, mert elképzelik a dolgokat, és ezáltal tudnak minél színesebb dolgokat alkotni, készíteni."

Lencse Virág
"Imádok olvasni, a kedvenc könyveim Bosnyák Viktóriától vannak, kedvenc könyvem a Tündérboszorkány. Naponta legalább ötször-hatszor járok könyvtárba, órák között vagy órák után."

Rajpályázatra érkezett alkotásokból nyílt kiállítás az általános iskola aulájában. Azt az olvasmányélményt kellett papírra vetni, ami mosolyt csalt a pályázók arcára. Közel száz képet küldtek be. Dia egy Alex T. Smith regényt illusztrált kutyával és balettozó zoknival, amivel második díjat nyert.

Lencse Diána
"Nagyon megtetszett, és nagyon szerettem ezt a könyvet, és minden rajz a fejemben jött, és mindent megcsináltam, testvérem is segített, de csak nagyon kicsit."

Könyves útvesztő címmel, ifjúsági- és gyermekregényekhez kötődő szellemi akadályversenyt hirdettek a szervezők. A csapatok hat állomáson keresték a feladványok megoldásait.

Kissné Ráckevi Irén - könyvtáros, Oladi-iskola
"Hagyomonyos dokumentumok és nem hagyományos internetes dokumentumokban való tájékozódás a cél, könyvek lapozgatása, információ keresése, egy kis puzzle, a legkülönbözőbb feladatokat állítottuk össze."

A jó hangulatú könyves vasárnap megmutatta, hogy a könyvtár nem csak az olvasás helyszíne lehet, de közösségi hely, találkozási pont is egyben, ahol jó lenni.