Hírek

Az orosz páros nyerte a Tíztánc Világkupát az 53. Savaria Táncversenyen

2018. június 11., 14:10

Az eseményen 25 ország párosa vett részt. Különleges programelem volt a kerekesszékes táncosok versenye.

Az orosz páros nyerte a Tíztánc Világkupát az 53. Savaria Táncversenyen

Látványos versenyt nézhetett meg az a több száz érdeklődő, aki a szombat délutánját és estéjét a sportházban töltötte. Az 53. Savaria Táncverseny egyik első megmérettetése a kerekesszékes bemutató volt.

Parais István - igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
“Immár második alkalommal adunk alkalmat arra, hogy nagyon rangos, nemzeközi zsűri előtt mutassák be tudásukat, idén 3 magyar versenyző mutatkozik be, ugyanazon zsűri előtt, tehát ez nagyon komoly értékítéletet jelent, és azt a befogadási készséget, amelyet -méltán mondhatjuk - Szombathely, a segítés városa nyújt.”

Ebben (06:35 körültől) az évben a szervező AGORA Szombathelyi Kulturális Központ meghívta a mozgássérültek Összetartás Sportegyesületét is a közönség soraiba.

Kéri Zsanett - elnök, Mozgássérültek Összetartás SE
“Nagyon fontos mindenki számára, tehát a táncosok és a nézők számára is, hogy így együtt tudnak lenni, hogy integrált az egész verseny, és így együtt vannak, ami szerintem nagyon fontos!”

A Savaria Kupa Paratáncsport Free Style Solo Nyílt Bajnokságon a parkett legjobbjának a kilenc különböző országból érkezett bírák a legjobbnak  Ferenczi Tünde produkcióját értékelték.

Ferenczi Tünde - táncos
“A legnehezebb számomra az volt, hogy el kellett rejteni a színpadon a belső, aktuális érzelmeit az embernek, ezt a legnehezebb egy táncparketten elérni.”

Az esti döntők előtt Puskás Tivadar polgármester a táncverseny több évtizedes múltjára, az esemény jelentőségére emlékeztetett, majd méltatta ezt a mozgásformát.

 “A tánc elegancia, a tánc sport, a tánc olyan kifejezési eszköze az embernek, az ember érzelmeinek, amelyet ősidők óta használunk.”

A világbajnokságon a magyarokat Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka képviselte.


Az 53. Savaria Táncverseny WDSF Tíztánc Világkupáját az orosz páros nyerte, másodikak az Amerikai Egyesült Államok versenyzői lettek, a dobogó harmadik fokára a lengyelek állhattak, a magyar páros nem jutott az első hat közé.