Hírek

Az országos átlagnál magasabb a regisztrációs hajlandóság a vasi vállalkozások körében

2012. november 15., 19:09

A kötelező adatszolgáltatásnak és az 5 ezer forintos hozzájárulás befizetésének viszont 4500 gazdálkozó szervezet még mindig nem tett eleget.

Az országos átlagnál magasabb a regisztrációs hajlandóság a vasi vállalkozások körében

Cukrásztanulók készítik a tortát Somogyi Miklósné üzemében. A cégvezető a kamaránál pályázott korszerű eszközök beszerzésére, ezeken tanulhatják meg a lányok az új technológiákat. A vállalkozó húszéves piaci tapasztalattal a háta mögött azt mondja, megfelelő ellenszolgáltatást kapott a befizetett hozzájárulásért.

Somogyi Miklósné tulajdonos, Príma Cukrászdák
"Mivel tudjuk, hogy a gazdaság állandó változásban van, szükség van a kamarai regisztrációra. A regisztráció tulajdonosa részt vesz a kamara által közvetített szolgáltatásokban. Adótanácsadás, tb, és egyéb infókat és megkaphat a vállalkozó, amire szüksége van"

Nem mindenki gondolja azonban így. A 19 ezer vasi gazdálkodó szervezet közül eddig 12 500-an tettek eleget kötelezettségüknek. Akik elmulasztották a befizetést, vagy a regisztrációt, azokat a kamara a napokban levélben figyelmeztette, hogy pótolják mulasztásukat. A kintlévőség adóként is behajtható.  

Kovács Vince elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkmara
"Összefoglalva azt tudom mondani, hogy az országos átlagnál jobb eredményt értünk el Vas megyében, jóllehet 4500 vállalkozás valamilyen okból még hiányzik"

A kamara vidéki és szombathelyi fórumokon folyamaosan tájékoztatja a vállalkozókat azokról a térítésmentes lehetőségekről, amelyeket segítségükkel igénybe vehetnek. Egyebek mellett üzleti partnerkereséssel, pályázatfigyeléssel, szakképzési és jogi tanácsadással állnak az érdeklődk rendelkezésére.