Hírek

Az ötödik meccs fog dönteni a futsal bajnoki döntőben

2019. június 12., 14:23

Az élvonalbeli férfi futsal döntő 4. mérkőzésén a Haladásnak és a Berettyóújfalunak nem volt elég sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás, hogy eldöntse a találkozót, így büntetőpárbaj következett, amelyet a házigazda nyert meg.

Az ötödik meccs fog dönteni a futsal bajnoki döntőben

Óriási nyomás nehezedett a hazaiakra, hiszen Haladás-győzelem esetén 2:2 a párharc állása, viszont ha nyer a Berettyó, a hajdúságiaké a bajnoki cím. (06:10-) Ennek megfeleően támadólag lépett fel a Szombathely és a 3. percben Dróth révén már a vendégek kapujában táncolt a labda. Ezt követően hosszú gólcsend következett, ami kitartott egészen a félidő végéig.

Szünet után nem sokkal Sanchez remekül adott középre Gálnak, aki kíméletlenül bombázott Alasztics ketrecébe - 1:1. (01:15:56-) A 30. percben Simic a kelleténél erőteljesebben lépett oda Nagynak, amiért azonnal piros lapot kapott. Az emberhátrányt sikeresen átvészelte a Hali, ám 2 perccel a vége előtt (01:33:23-) Henrique szabálytalansága már kisbüntetőt ért a vendégeknek. (01:35:30-) A labda mögé Nagy Imre állt, akinek lövését ugyan hárította Alasztics, aki pont Nagy elé ütötte a játékszert, és a Berettyó 7-ese másodjára már nem hibázott - 1:2 már a hajdúságiaknak. Kevesebb mint 20 másodperccel a záró dudaszó előtt Vas - Dróth - Vidák volt a labda útja, majd utóbbi finoman sarokkal pöcizett a kapuba, 2:2-re alakítva a végeredményt.

A hosszabbításban visszavette a vezetést a hazai alakulat Dróth büntetője révén a 43. percben. (01:53:55-) Nem sokkal ezután mivel Henrique akadályozta egy oldalrúgás elvégzését, megkapta második sárgáját és mehetett zuhanyozni. Az emberhátrányt pár másodperc híján majdnem kibekkelte a Hali, ám Henrique Da Silva passzát a kapuba helyezte Da Silva Gomes - 3:3.

Jöhetett a büntetőpárbaj, amelynek szintén Da Silva Gomes volt a főszereplője, hiszen rajta kívül mindenki betalált, így 3:2-re megnyerte az idegek harcát a Haladás, 2:2-re módosítva ezzel a párharc állását.

A mindent eldöntő végjátékot csütörtökön Berettyóújfaluban 20 óra 15 perctől az M4 Sport újfent élőben közvetíti.