Hírek

Az új városvezetés értékelte az eddig elvégzett munkát

2019. november 13., 14:21

Egy hónap telt el az önkormányzati választás óta, az új városvezetés ma sajtótájékoztatón számolt be az eddig elvégzett munkáról. Szó esett a megoldásra váró problémákról a hulladékszállítástól az Aréna Óvoda felújításán át a Sportligetig.

Az új városvezetés értékelte az eddig elvégzett munkát

Nyitott, a lakossággal való szoros kapcsolattartáson alapuló városvezetést képzelnek el, ezért december elsejével létrejön a Polgármesteri Hivatalban egy kétfős gyorsreagálású csoport, amelynek nem csak a Szombathely applikáció kezelése lesz a feladata - kezdte a tájékoztatót a polgármester. Nemény András elmondta, fontos megoldandó kérdésként kezelik a központosított hulladékszállítás ügyét.

Nemény András - polgármester
"Egymilliárd forint kintlévőségünk van ezen a területen, ami egy óriási összeg, hiszen a városnak kell végső soron helytállni, és az összes többi lehetőségünket korlátozza, ha nekünk kellene ezt az összeget letenni, ami nyilvánvalóan nem terveznk. Prioritás számunkra a hulladékszállítás. Minisztériális szinten és soproni szinten is azonnal megkezdtük a tárgyalásokat."

Az Aréna Óvoda felújításánál előre nem látható gondok adódtak a vakolattal, aminek a helyreállítása plusz pénzbe kerül. Igazságügyi szakértőt bíznak meg a felelősség kérdésének tisztázására - közölte Horváth Attila alpolgármester.

"Valamennyi elnyert közbeszerzésnél és folyamatban lévő beruházásnál vizsgálni fogjuk azt, hogy a válllakozó olyan minőségben végzi-e a munkát, ahogy a szerződésben vállalta, figyelni fogunk a határidők betartására."

A jövőben a jogszabály adta keretek között igyekeznek a szombathelyi cégeket is helyzetbe hozni a közberszerzéseknél. A csapadékvíz-elvezetés körüli anomáliákról Horváth Soma alpolgármester beszélt.

"Ahol komoly probléma van, úgy fogjuk tudni kezelni a következő években ezt a helyzetet, hogy komplett út és járdafelújítást szeretnénk elvégezni."

Elsietett beruházásnak nevezte a Sportliget felújítását László Győző alpolgármester, eső után használhatatlanok a pályák.

"Biztosíthatom a szombathelyieket arról, hogy minden lehetséges jogi eszközt igénybe fogunk venni, hogy garanciális jogosítványainkat érvényesíteni tudjuk."

A városvezetők hangsúlyozták: szeretnék, ha a szombathelyiek minden őket érintő kérdésről értesülnének, ezért rendszeresen tartanak majd hasonló tájékoztatókat.