Hírek

Az Újpestet fogadja a Haladás

2015. november 27., 19:30

A OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában rangadót veszített a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgó csapata. A vasiak soron következő 4 mérkőzésüket a Rohonci úton játsszák, így bőven lesz lehetőség a javításra és a pontok gyarapítására. A hosszú hazai sorozatot az Újpest vendégszereplése nyitja.

Az Újpestet fogadja a Haladás

Mészöly Gézának és játékosainak is bőven van hiányérzete a paksi mérkőzés után. A csapat győzni ment Tolnába, de két gólos vereséget szenvedett. Búslakodni azonban nem érdemes, hiszen a vasiak hátra lévő mérkőzéseiket hazai környezetben játsszák az őszi szezonban. Hétvégén az az Újpest látogat Szombathelyre, amely legutóbbi 3 bajnoki meccsét megnyerte.

Halmosi Péter – labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
„Azt gondolom, hogy persze vannak dolgok, amikre lehet készülni, meg lehet olyan taktikát felállítani, de minden a pályán fog eldőlni, majd ott dől el, hogy hol tudjuk őket bontani. Lehet, hogy éppen ott tudjuk őket megbontani, ahol nem is számítunk rá vagy nem erre készülünk.”

A héten új arcok is feltűntek a csapat edzésein. A Tatabányában játszó ciprusi belső védő, Pelagias Georgios, és a középső támadóként is bevethető Sergio Agüero futballtudását is szemügyre vette Mészöly Géza. A próbázók visszatérnek klubjukhoz, de a Haladás szakmai stábja továbbra is figyelemmel kíséri teljesítményüket. Jó hír a szurkolók számára, hogy hosszú kihagyás után Leandro Martínez is játszhat a Rohonci úton a budapesti lila-fehérek elleni derbin.

Mészöly Géza – vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
„Szinte mindenki rendelkezésre áll, kivétel Fehér Zoli, akinek egy picit a térde rakoncátlankodik, és most fogjuk megtudni, hogy ez mennyire súlyos és Sasa Popin, aki a hétvégén még biztosan nem lesz a keretben, a többiek rendelkezésre állnak.”

Hazai győzelem esetén 6 pontos előnyre tehet szert a Haladás az Újpesttel szemben, lila-fehér siker esetén azonban Nebojsa Vignjevic csapata megelőzheti a tabellán a szombathelyieket. A labda szombaton 15 óra 30 perckor indul útjára.