Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Bajnok az SZKKA második csapata

Adásban volt: 2019. május 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Bajnok lett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia második csapata az NB II-es női kézilabda-bajnokság Észak-nyugat csoportjában. Ha jövő hétvégén nyer a felnőtt együttes, akkor az SZKKA-nak élvonalbeli és másodosztályú csapata is lesz a következő szezonban, ami remek gyakorlóterepet jelenthet a fiataloknak.

A listavezető SZKKA II. csapata az alsóházi Egerszegi KK gárdáját fogadta. Pődör Zoltán tanítványai a találkozó elejétől tudatosították ellenfelükben, hogy nincs esélyük a győzelemre. Az SZKKA dinamikusan, harcosan, motiváltan kézilabdázott, és gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést -17:9-es állásnál mentek pihenőre a felek. A második félidőben sem változott a játék képe, 33:25-ös győzelmével az SZKKA U22-es csapata már az utolsó előtti fordulóban elhódította a bajnoki címet. Ez azt jelenti, hogy a következő szezonban az NB I/B-ben állhat rajthoz. (00711) A mérkőzést követően nagy ünneplés vette kezdetét, az aranyérmeket Molnár Miklós és Koczka Tibor alpolgármesterek akasztotta a lányok nyakába.

Lugosi Fruzsina - játékos, SZKKA II.
"Köszönjük szépen a szurkolóknak a támogatást, nélkülük nem sikerült volna, jól éreztem magam, azért érezzük, hogy most már év vége van, úgyhogy kicsit fáradtabbak vagyunk, de igyekeztünk ma is."

Pődör Rebeka - csapatkapitány, SZKKA II.
"Fu hát nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, de hál'Istennek sikerült így befejezni, remélem, hogy jövő héten is sikerül és remélem minél többen kijönnek a meccsre is, hogy együtt tudjuk megélni ezt a pillanatot is."  

A szombathelyiek a 21 mérkőzés során aratott 19 győzelmükkel jócskán a mezőny fölé nőttek.

Pődör Zoltán - elnök, vezetőedző, SZKKA II.
"Egy bajnokságot nyerni azért egy nagy boldogság, meg látni itt az örömöt a lányoknak a tekintetében, meg a szurkolók tekintetében, én azt gondolom, hogy ez a legfontosabb, akár klubvezetőként kilépek a szerepemből, mint edző, tehát inkább átlépek klubvezetőnek, ezekért a sikerekért érdemes, meg amit most itt közösen meg tudunk ma is élni."

Szombaton a Mohács ellen a felnőtt csapat is révbe érhet - a sokat emlegetett bajnokavatás remélhetőleg már a mérkőzés elejétől, 16 órától kezdetét veszi az egyetemi sportcsarnokban.

2019. május 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében