Hírek

Bajnoki ezüst a Falco-nak

2018. június 19., 14:49

A Magyar Kupa után a bajnokságban is ezüstérmes lett a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata. A szombathelyiek a döntő negyedik mérkőzésén hazai környezetben 83:81-re kaptak ki a Szolnok együttesétől és így összesítésben 3:1 arányban maradtak alul.

Bajnoki ezüst a Falco-nak

Sérült csapatkapitánya, Váradi Benedek nélkül kezdte a bajnoki döntő negyedik összecsapását a Falco kosárlabdacsapata. Ennek ellenére kifejezetten jól tartották magukat a szombathelyiek, akik főként  Boriszov találatainak kszönhetően az első negyed végén 26:21-re, míg a nagyszünetben 45:40-re vezettek. Tétfélcserét követően folytatódott a nagy üldözőverseny: hol az egyik, hol pedig a másik csapat járt néhány ponttal előrébb. Az utolsó negyednek a hazaiak futhattak neki egypontos előnnyel és a derbi vége előtt 1,8 másodperccel még úgy nézett ki, hogy ezt a minimális vezetést meg is tudják tartani. Ekkor azonban jött Perry és egy utolsó pillanatokban besuvasztott triplával 83:81-re megnyerte csapatának a mérkőzést és egyben a bajnoki címet is.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Egy másodperc döntött. Perry utolsó dobása. Nehéz mérkőzés volt. Szomorú vagyok azért, mert nem játszhatunk ötödik meccset. Tiszta szerencse volt. Mi is bedobtuk Govens révén, de utána Perry is. Gratulálok a saját játékosaimnak is, tényleg jó szezon volt.”

A Szolnoki Olaj együttese a Magyar Kupa után a bajnokságban is aranyérmes lett. Vojvoda Dávidék az alap-, valamint a középszakasz végén is a tabella élén álltak, így elsőségük teljesen megérdemeltnek mondható. Az viszont szomorú, hogy mindkét fináléban a Falco csapatát múlták felül a Tisza-partiak.

Vojvoda Dávid - csapatkapitány, Szolnoki Olaj KK
“Szerintem nagyon megérdemelte ez a csapat a bajnoki címet. Ha az egész éves teljesítményt nézzük, akkor szerintem kétség nem férhetett hozzá, hogy ebben a szezonban mi voltunk a legjobb csapat. Ettől függetlenül gratulálok a Falcónak, mert ők is megérdemelték volna ezt a bajnoki címet.”

A Falco-Vulcano Energia KC gárdája a 2017-2018-as szezonban két ezüstérmet gyűjtött be. Ez a teljesítmény egyértelműen dícséretre méltó, főként annak tudatában, hogy mennyi sérülés sújtotta az idényben a sárga-feketéket.