MNB - 2
MNB

Hírek

"Bakot lőtt a fideszes EP-képviselő a szemétégető ügyében" - LMP közlemény

2011. március 01., 09:35
A Szombathelyre látogató Schöpflin György, fideszes Európa Parlamenti képviselő a Rábakeresztúrra tervezett szemétégető kapcsán azt mondta, hogy az osztrák néppárti politikusokhoz hasonlóan az osztrák zöldek sem tesznek semmit az ügyben. A kormánypárti képviselő alaposan téved.

Az osztrák Die Grünen a kezdetektől a leghatározottabban ellenzi a szennyező égetőmű megépítését. Az ügyben olyan zöld párti politikusok szólaltak fel, mint Alexander Van der Bellen EP-képviselő, vagy Josko Vlasich burgenlandi szóvivő. Christiane Brunner, az osztrák zöldek jennersdorfi szóvivője az ügy egyik legelkötelezettebb képviselője. A szentgotthárdi környezetvédő egyesület, a PRONAS honlapjára ellátogatva (www.pronas.hu) bárki meggyőződhet arról, hogy Schöpflin György bakot lőtt: a Die Grünen ugyanannyira aktív a szemétégető elleni fellépés kapcsán, mint az LMP; a két párt politikusai többször, közösen is felszólaltak a környezetkárosító beruházás ellen.

Az LMP szerint kínos, ha egy európai politikus ennyire tájékozatlan. A Fidesz-KDNP EP-képviselőjének a másokra mutogatás helyett avval kéne foglalkoznia, hogy meggyőzze saját néppárti frakcióját a lakosságot és a természetet veszélyeztető projekt elleni fellépésről.

2011. február 28.

Lehet Más a Politika Vas Megyei Szervezete