Hírek

Balesetben vesztette életét egy 9 éves kisfiú

2010. október 25., 18:01
Meghalt egy 9 éves kisfiú szombaton. A Dolgozók útján elütötte egy autós, amikor a Torony utcából édesanyjával együtt át akartak kerékpározni az út túloldalán lévő bicikliútra. A gyereken volt láthatósági mellény. A hétvégén 17 közlekedési baleset történt a megyében, a rendőrség szerint ez jóval több az átlagosnál.
Balesetben vesztette életét egy 9 éves kisfiú

A baleset helyszínén virág és mécsesek emlékeztetnek a tragédiára. A Torony utcából jött elöl az anya, őt követte a kisfiú, de ő már nem ért át az úton. Elütötte egy Szombathely felől érkező autós.

Dr. Kazmar Enikő - sajtószóvivő, VMRFK
"A kisfiú az ütközés következtében az úttestre esett. A helyszínre kiérkező mentők a kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. A Szombathelyi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja az ügyet. A személygépkocsi vezetője ellen büntetőeljárás indult."

A férfit megszondáztatták, nem ivott alkoholt. A Torony utcából kihajtani akaró bicikliseket tábla kötelezi az elsőbbségadásra. A Dolgozók útján közlekedőket pedig sebességkorlátozásokkal akarják  lassítani. A táblákat azért tették ki, mert az Oladi körforgalomnál végetér Szombathely. A városból kihajtók pedig gyorsítanak, hiába az 50-es és 70-es tábla - ezt mondják az itt élők. Az út kezelője, a Magyar Közút Híradónkat közleményben tájékoztatta arról, hogy azért nem helyezik a most már sűrűn lakott terület utánra a Szombathely vége táblát, mert nem megfelelő itt a közvilágítás. Gyalogos átkelő pedig azért nem vezet ezekből az utcákból a tavasszal átadott bicikliúthoz, mert - azt írják - nem jár erre óránként 400 jármű és 100 gyalogos.

 Lazáry Viktor, a város alpolgármestere és egyben a körzet képviselője azt mondta, ha lezárul a mostani halálos baleset vizsgálata, és a rendőrség konkrét javaslatokkal áll elő a balesetveszély csökkentésére, akkor azt szükség esetén képviselői keretéből is támogatja.

Lazáry Viktor - alpolgármester, önkormányzati képviselő, Szombathely
"Ha az önkormányzat bármit is tud tenni, hogy hasonló eset ne forduljon elő a jövőben, akkor helyszínbejárás keretében meghatározzuk a tennivalókat, hogy ilyen ne fordulhasson elő."

A rendőrség szerint ezen a szakaszon - a hétvégén történt tragédián kívül - idén még nem fordult elő közlekedési baleset.