Hírek

Balesetek, kamionstop, útlezárások a hó miatt

2010. december 01., 17:46
Szombathelyen csak kisebb koccanások voltak, ám a 86-oson több kamion is az árokba csúszott vagy keresztülfordult az úton. Halálos baleset azonban szerencsére nem történt Vas megyében.
Balesetek, kamionstop, útlezárások a hó miatt

Reggel 9 órakor kezdett intenzíven havazni, nem sokkal később megtörtént az első baleset is Szombathelyen, a Petőfi telepnél. Az egyik Suzukis nem mérte fel jól az útviszonyokat. Árokba csúszott és fejreállt, de nem történt személyi sérülés. A mentők ügyeletén azt mondták: a megyében inkább a koccanások jellemezték a mai napot.

Bánfi Béla - mentésvezető, Vas megyei mentőszolgálat OMSZ
"Az időjárás következtében a kiszállás kb. 10 százalékkal emelkedett, baleset 1 volt Tokorcs közelében személyautó teherautóval ütközött, könnyebb sérüléssel szállítottuk a sérültet kórházba."

Kéz- és lábtörés miatt viszont jóval többször hívták a mentőket, mint máskor
25-30 rendőrt vezényeltek a rendkívüli helyzet miatt a vasi közutakra- mondja a megyei közlekedésrendészeti osztályvezető a szombathelyi elkerülőn rekedt hosszú kamionsor mellett. A 86-os főúton a rédicsi határátkelőt ugyanis a szlovének a rossz útviszonyok miatt lezárták, délelőtt pedig a zalalövői emelkedő is járhatatlanná vált. A kamionokat ezért több ponton meg kellett állítaniuk a rendőröknek.

László Péter - közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
"Vas megyében is két helyszínen, Körmendnél és Szombathelynél is a kamionokat félre kellett állítani."

A kamionok a 86-os szombathelyi elkerülőn 5-6 kilométer hosszan vesztegeltek több órán keresztül

Murai Szabolcs - riporter
"A havazás miatt Rédicsnél megállt a forgalom, ezért a kamionokat, mint a hátam mögött is látszik, nem engedik addig tovább, míg a 86-os nem közlekedhető ismét."

A Magyar Közút osztályvezetője szerint a várható időjárás kedvez a hóeltakarításnak.

Horváth László - osztályvezető, Magyar Közút
"22 saját és 26 bérelt géppel toljuk az utakat, délutánra 4 óra körűl jelentik a havazás megszűnését, akkor hatékonyabban tudunk tisztítani."

Szerda délutánra valóban megszűnt a havazás. A hóekék a város útjairól eltakarították a havat, és kora délutánra a kamion-forgalom is elindulhatott. A meteorológiai szolgálat narancsriasztása azonban érvényben maradt a várható ónos eső miatt. A rövid távú előrejelzések szerint a szerdaihoz hasonló havazásra nem kell számítani a következő napokban.