Hírek

Baloldali többség a rendkívüli közgyűlésen

2010. augusztus 12., 17:50
Parlamenti döntés kötelezi az önkormányzatokat, hogy a választások előtt alakítsák újra a választási bizottságokat. Többek között ezért volt szükség a csütörtöki rendkívüli közgyűlés összehívására - mondta a polgármester. Az ellenzék képviseletében csak Szakály Gábor és Prugberger Emil jelent meg.
Baloldali többség a rendkívüli közgyűlésen


Prugberger Emil, a Pro Savaria képviselője szerint semmi sem indokolta a rendkívüli ülés összehívását, és azt sem tartotta jónak, hogy módosítják a költségvetést röviddel a választások előtt. Szakály Gábor, a Fidesz képviselője gazdasági érdekből összehívott közgyűlésnek nevezte az ülést, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben ők nyerik a választást, felülvizsgálják a ma hozott döntéseket.

Kaczmarski János jegyző arra hívta fel a közgyűlés figyelmét, hogy bizottsági javaslatok nélkül nem lehet rendeletet alkotni. Ennek ellenére a közgyűlés elkezdte a vitát a napirendekről. Nemet mondtak a képviselők a mozi 75 milliós és a kereskedelmi szakközép 60 milliós felújítási igényére. A bérlakások felújítására viszont 60 millió forintot megszavaztak. Gyimesi József, az ESZE képviselője 10 millió forintot javasolt a civil szervezetek támogatására, de mivel ezt nem szavazták meg, a végszavazásnál nem nyomott gombot. Polgámesteri szünet után aztán átment Gyimesi javaslata, így végül 15 szavazattal elfogadták a költségvetés módosítását.

A részletekről pénteki híradónkban hallhatnak bővebben.