MNB - 2
MNB

Hírek

Barta Márton a rövidpályás Európa-bajnokságra készül

2017. december 06., 16:14

Gőzerővel készül a Vízmű SC fiatal kiválósága, Barta Márton soron következő idei utolsó nagy versenyére. Sós Csaba szövetségi kapitány ugyanis bizalmat szavazott a szombathelyi úszónak és lehetőséget biztosít neki a bizonyításra a dániai rövidpályás Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretben.

Barta Márton a rövidpályás Európa-bajnokságra készül

A júniusi netanyai Junior Európa-bajnokság, és az augusztusi indianapolisi ifjúsági  úszó-világbajnokság után újabb nemzetközi megmérettetés vár a szombathelyi Barta Mártonra, aki meghívást kapott a rövidpályás Európa-bajnokságra készülő válogatott keretbe. A Vízmű SC érettségi előtt álló tehetséges versenyzője az ifjúsági Vb után októberig pihenőt tartott. A novemberi százhalombattai rövidpályás úszó OB-t követően eldőlt, hogy Barta Márton 100 és 200 méter vegyesen száll vízbe Dániában.

Barta Márton - úszó, Szombathelyi Vízmű SC
"Azt mondanám, hogy gyorsításban most jól állunk, az OB-n is jól sikerült a 100 vegyes, ahol jobbat is úsztam, mint tavaly kint Kanadában. 200-on most ugye nem indultam, de szerintem az is jobb lesz, mint tavaly volt. Szóval bizakodó vagyok."

Barta Márton intenzív felkészülési időszakon van túl mesterével, akinek minimális elvárása, hogy tanítványa a 100 és 200 méter vegyes középdöntőjéig eljusson.

Budavári István - edző, Szombathelyi Vízmű SC
"Ami nagyon lényeges ugye, hogy rövidpálya, nagyon jól kell fordulni és a fordulókat kell még gyakorolni. Sebessége megvan, az úszástechnika rendben van, tehát még ez van hátra, hogy a fordulókkal úgy jöjjünk ki a verseny végén az időeredménnyel, hogy ott legyen a döntőben."

A csapat december 10-én indul Koppenhágába. Barta Márton várhatóan pénteken úszik 200 méter vegyesen, szombaton pedig 100 méter vegyesen.