Hírek

Bebes a kistérségi fórum elnöke

2010. november 19., 11:56
Új vezetője lett a megyei kistérségi fórumnak. Bebes István, az új elnök a Regionális Fejlesztési Tanácsban is képviseli majd Vas megyét. Legfontosabb feladatának az út- és vasútfeljesztés előmozdítását tartja. A választások óta először ült össze a vasi kistérségi fórum, amely nem csak a régiós, hanem a megyei területfejlesztési tanácsba is megválasztotta képviselőit az ülésen.
Bebes a kistérségi fórum elnöke

9 település polgármesterének egyöntetű döntése alapján a korábbi fórum-vezető Fehér László Celldömölki polgármester helyét mától Bebes Isván Körmend első embere, országgyűlési képviselő tölti be. Bebes a foglalkoztatás bővítését és a 8-a főút fejlesztését jelölte meg fő célként.

Bebes István - elnök, Megyei Kistérségi Fórum
"Minden olyan kérdés, amely az út, vasúthálózat fejlesztését célozza meg fontos Vas megye számára. Fontos még az infrastruktúra mellett, hogy a logisztikai szempontok is érvényesüljenek. "

A megyei területfejlesztési tanácsba is új tagokat választott a fórum. Patyi Elemér, Huber László és Őr Zoltán képviseli majd a megye kistérségeit. A kormányzati szándék szerint újra a tanácshoz kerülnének a 2006-ban visszavont jogkörök és pénzek, így a decentralizált pályázati elbírálás és a vis maior alap is a megyei szervezethez kerülhet.

Patyi Elemér - polgármester, Bögöte
A Vas megyei Területfejlesztési Tanácsnak nagyobb jelentősége lesz, ha pénzügyi forrásokkal is rendelkeznek majd, a kistérségi fórum pedig hatékonyabb lesz és a megye fejlesztését is jól fogja szolgálni.

A kistérségi fórumon elhangzott, hogy a 8-as főút szintén újjáalakuló térségfejlesztő tanácsába olyan polgármestereket delegáljanak, akik érintettek a gyorsforgalmú úttal kapcsolatban, vagyis viselik az átmenő forgalmat. A megyei kistérségi fórum a képviselőket 4 évre választotta.