Hírek

Befejeződött a Mészáros Lőrinc utca felújítása, lezárult a műszaki átadás-átvétel

2020. szeptember 14., 20:16

A szentkirályi városrészen három utcát hoznak rendbe november végéig közel 300 millió forint költségvetési forrásból.

Befejeződött a Mészáros Lőrinc utca felújítása, lezárult a műszaki átadás-átvétel

Nem csak az úttest, de a járda, a kapubeállók és a csapadékvíz-elvezető rendszer is megújult a Mészáros Lőrinc utcában.

"Tudni kell a műszaki tartalomról, hogy teljeskörű utcafelújításról beszélünk, a kivitelezők kívülről befelé haladtak."

A körzet képviselője helyszíni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lezárult a műszaki átadás-átvétel. A lakók már régóta várták, hogy megújuljon az utca, ami a Dózsa György-féle parasztfelkelésben kulcsszerepet vállaló katolikus pap nevét viseli.

Szabadfiné Kondics Ilona
"Hát borzasztóan örülök, és szerintem mindenki más is az utcában. Tavaly ősszel sok volt a hitetlenkedő, azt gondolták, nem lesz ebből semmi, mert máskor is volt ígéret, most borzasztó nagy öröm, hogy ilyen szépen megcsinálták."

A régi útalapot visszaforgatták, erre húzták az új kopóréteget, a korábban betonlapokkal fedett, rossz állapotú járda aszfaltos burkolatot kapott. A közgyűlés tavaly döntött a déli városrész három utcájának megújulásáról. A Török Ignác utcában jelenleg a közműkiváltás folyik, hamarosan kezdik a járda alapozását, a Vadász utca kivitelezését később kezdik meg, itt a burkolat is szélesebb lesz.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő
"Nagyon sok utca van rossz állapotban itt a déli városrészen. Ezeket azért választottuk, mert ezek az utcák, a Török Ignác és  Mészáros Lőrinc utca, ami a két fő közlekedési utat, a Külső Rumi utat és a Szent István király utcát összekötik, a Vadász utca pedig az egyik lalóparkunknak az egyik levezető utcája."

A három utca felújítására saját erőből 297 millió forintot fordít az önkormányzat. A befejezési határidő november 30. Tervezik még a Sándor László utca felújítását is a közeljövőben.