Hírek

Befejeződött a Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat

2020. szeptember 14., 20:14

A Elektromosok Sporthorgász Egyesület I-es csapata nyerte a kétfordulós megyei csapatbajnokságot, amelyet hétvégén az Abért-tavon rendeztek. Egyéni győztest is hirdettek felnőtt és ifjúsági kategóriában. A mezőny összesen több mint egy tonna halat küldött szákba.

Befejeződött a Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat

Nyárias melegben, enyhe szélben ültek partra a horgászok a kétnapos csapatbajnokságon. Hat egyesület hét alakulata küzdött a legjobb fogásokért. Az Abért-tó ezúttal sem okozott csalódást, szépen evett a hal, folyamatosan teltek a szákok.

Pontyok, kárászok, keszegek, amurok akadtak horogra.

Borsos Attila - Spartacus HE
"Úgy veszem észre, hogy hullámokban jönnek a halak, a csalit is sokat kell változtatni, és nem mindegy, hova teszi az ember a szereléket."

A csapatbajnokságot hagyományosan tavasszal rendezik, idén a veszélyhelyzet és a korábbi feeder versenyek miatt őszre halasztották.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Tavalyi versenyen 500 kg körül fogtak az első fordulóban, most is ilyen összefogás alakult tegnap. 35-en versenyeznek, ebből hét ifjúsági versenyző van külön kategóriában, a többiek felnőtt versenyző kategóriában méretik meg magukat."

A szombati fordulóban a Körmendi Munkás Horgászegyesület ötösfogatának jött ki a lépés, több mint 90 kiló halat zsákmányoltak, a legjobb egyéni eredmény Csuti Balázsé lett. A második etapban átsorsolták a helyeket, hogy kiegyenlítődjenek az esélyek.

Csuti Balázs - Körmendi Munkás HE
"A tegnapi nap teljesen más volt mint a mai, sokkal kevesebb hal van, teljesen máshogy kell pecázni megint."

A szektor széle ezúttal is szerencsés helynek bizonyult: az Elektromosok versenyzője, Török Zoltán vasárnapi teljesítményét senki sem tudta felülmúlni.

Török Zoltán - Elektromosok SHE
"A szélén ültem, a tó egyik legjobb helyén, 51 kiló halat sikerült fogni. Próbáltam kárászokat, dévéreket fogni, mert a pontyok egyrészt nagyon erősek, hosszú ideig fárasztod, és annyi időt alatt lehet mást fogni, súlyban nem sokkal jobb a ponty, meg néha el is megy, volt rá példa nekem is."

Vasárnap több mint 700 kiló halat fogtak ki a versenyzők, ami kimagasló mennyiség. (25:08) A bajnoki címet tavalyhoz hasonlóan az Elektromosok I-es csapata nyerte, (25:55) egyéniben Török Zoltáné lett az elsőség, (25:15) az ifik között a büki Misák Norbert lett a legjobb. (26:07) Az idei versenysorozat összesített eredményét decemberben hirdetik ki.