Hírek

Befejeződtek a csoportküzdelmek az ifjúsági vízilabda-világbajnokságon

2018. augusztus 16., 16:43

A magyarok a felsőházba jutottak, ahol csütörtökön este az Amerikai Egyesült Államok csapatával találkoznak. A tét a legjobb nyolcba kerülés.

Befejeződtek a csoportküzdelmek az ifjúsági vízilabda-világbajnokságon

Kifejezetten színvonalas, izgalmas mérkőzéseket hozott az ifjúsági vízilabda-világbajnokság első szakasza. A már lejátszott találkozókon kiderült, hogy a sportágban továbbra is a délszláv csapatok dominálnak: a szerb, a horvát és a montenegrói együttes is megnyerte csoportjának küzdelmeit. A magyarok az utolsó meccsükön 9:9 arányú döntetlent játszottak az oroszokkal, így a második helyen jutottak tovább.

Oláh Andrea - kommunikációs munkatárs, Magyar Vízilabda Szövetség
“Idén rendhagyó módon 20 csapat vesz részt a világbajnokságon. Előzetesen elmondta a magyar szövetségi kapitány, hogy 8-10 csapat esélyes a világbajnoki címre. A csoportmérkőzések végére érve elmondható, hogy igaza van, mert tényleg nagyon jó csapatok vannak.”

Mind a csapatok, mind pedig a nézők maximálisan elégedettek a rendezéssel, a helyszínnel. A magyarok eddig valamennyi meccsüket telt ház előtt játszhatták, a többi mérkőzésen azonban jóval kevesebben voltak. Szerencsére az időjárásra eddig nem lehetett panasz.

Süli Ágnes nemzetközi kapcsolattartó, Diapolo
“Én azt gondolom, hogy nagyon különleges hely, hogy itt van a Tófürdőn. Szerintem nagyon jó hangulata van ennek. Itt van a strand, de itt van a vízilabda is. Ez a kettő össze van kapcsolva és ennek különleges atmoszférája van. Itt egy világbajnokság hangulata van, a strandon pedig ki lehet kapcsolódni a meccsek között. Nagyon tetszik.”

A csütörtöki napon megkezdődnek a felsőházi küzdelmek. A magyarok este 20 órakor az Amerikai Egyesült Államok csapatával találkoznak, a tét pedig a legjobb nyolc közés jutás.