Hírek

Bemutatkoztak az LMP jelöltjei

2010. augusztus 12., 15:04
Az október 3-i önkormányzati választások induló képviselőjelöltjei közül tizet mutatott be a Lehet Más a Politika Vas Megyei Szervezete. A sajtótájékoztatót délelőtt a Savaria Múzeum kertjében tartották.
Bemutatkoztak az LMP jelöltjei


A Lehet Más a Politika olyan civil gyökerekkel rendelkező ökopárt, amely megalakulásától hirdeti a részvételi demokráciát - kezdte a mai sajtótájékoztatót Gergácz Ildikó koordinátor. Hangsúlyozta: azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzati tevékenység ne a pártok csatározásának, hanem a választott képviselők konstruktív tevékenységének színtere legyen. Mivel az ajánlószelvények összegyűjtésére mindössze 15 nap áll rendelkezésre, szerintük ez lehetetlen helyzetbe hozza a civil szervezeteket és a független jelölteket. Ezért határoztak úgy, hogy segítik a civilek indulását.

A csütörtökön bemutatott 10 képviselőjelölt közül 6 az LMP színeiben induló civil jelölt. Elhangzott: A Lehet Más a Politika Szombathelyen önállóan nem indít polgármesterjelöltet és mást sem támogat. A képviselőjelöltek a sajtótájékoztatót követően szemetet gyűjtöttek a parkban.