Hírek

Bende Bence ezüstérmes lett a junior párbajtőr Magyar Kupa őszi első fordulójában

2017. szeptember 22., 15:14

A Szombathelyi Vívóakadémia sportolója  több mint 100 versenyző közül végzett a második helyen.

Bende Bence ezüstérmes lett a junior párbajtőr Magyar Kupa őszi első fordulójában

Remekül szerepelt Bende Bence a Budapesten rendezett korosztályos párbajtőr-versenyen. Patócs Zsolt egyéniben világbajnoki bronzérmes tanítványa a selejtezők során ugyan kétszer kikapott, de a főtáblán öt jelentős skalpot is begyűjtött. A  döntőben azonban már nem járt sikerrel és 15:6 arányban kikapott attól a Nagy Dávidtól, aki már a felnőttek között is nyert jelentős viadalt.  

Patócs Zsolt - vezetőedző, Szombathelyi Vívóakadémia
“A táblára nagyon öszeszedte magát. Az elődöntőben a Koch Máté legyőzése nagyon nagy fegyvertény. Ő már felnőtt világkupán volt harmadik. Bence nagyon összeszedett volt, de ez nagyon sokat ki is vett belőle. Ezért a döntőben a fáradtság jelei már nagyon mutatkoztak rajta.”

Bende Bence sikerének értékét növeli, hogy a Magyar Kupa versenysorozatába tartozó viadalt megelőzően kézsérüléssel bajlódott. Ám ennek ellenére végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és a körülményeket is figyelembe véve szinte a maximumot hozta ki magából.  

Bende Bence - versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Két hét állt rendelkezésemre, hogy felkészüljek erre a versenyre. Ez elég rövid időszaknak számít. Sikerült is elszenvednem egy kisebb sérülést a jobb kezemben. De szerencsére ez nem hátráltatott a versenyen és sikerült elérnem ezt a szép eredményt.”

Budapesten szerzett ezüstérmének köszönhetően a szombathelyi vívó három viadalt követően továbbra is a junior korosztály országos ranglistájának harmadik helyén áll. Ez pedig azt jelenti, hogy a Magyar Vívó Szövetség finanszírozásával tud majd részt venni a jelentősebb külföldi versenyeken.