Hírek

Beomlott a teniszsátor

2010. november 29., 15:12
Beomlott vasárnap éjszaka a teniszsátor a Sportligetben. A háromrétegű ponyva nem bírta el a ráhullott nagy mennyiségű vizes hó súlyát. Senki sem sérült meg, de a sátor kijavítása több napot vesz igénybe, így a teniszezők ezen a héten biztosan nem használhatják a létesítményt.
Beomlott a teniszsátor

Csakúgy mint minden évben, idén is három pálya fölé került sátor. A vasárnapi nagy havazást azonban nem bírta ki a ponyva, az éjszakai órákban beszakadt. Ami ennél is nagyobb baj, több helyen kilyukadt, az olvadékvíz pedig folyamatosan áztatja a salakot. A ponyván a repedéseket a pályák közötti ruhatartó fogasok okozták. A pálya üzemeltetői már felvették a kapcsolatot egy pécsi céggel,  valószínűleg ők végzik el a javításokat a héten.

Antal János - műszaki vezető, Sportközpont
"Hétvége körül tudunk nekikezdeni a felállításnak, a kárbecslést is csak akkor tudjuk elvégezni. Nem tudjuk hogy ragasztani, vagy cserélni kell-e a ponyvát. A kárunk is óriási, napi 20 óra kiesésünk van, ez rengeteg."


Hétfő délután már a tűzoltóság szakemberei az megérkeztek a helyszínre, nekik a Savaria Rehab Team munkásai segítettek. Még az éjszakai fagy előtt fel kellett szivattyúzniuk a pályára került rengeteg hólét. A  mintegy 20 millió forint értékű teniszsátor eddig jól bírta az időjárás viszontagságait. A ponyvát a folyamatosan befújt meleg levegő tartotta feszesen, a szakemberek szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy a ráesett hó gyorsan megolvadt.