Hírek

Betegekre támadtak a kórházban

2011. augusztus 09., 14:45

Gyakran támadnak az ittas betegek ápolóikra, orvosaikra. A szombathelyi Markusovszky-kórházban volt olyan eset is, hogy kést kellett elvenni a betegtől. Hétvégén a rendőrség segítségét kellett kérniük a kórházi dolgozóknak, mert egy ittas férfi szidalmazta, inzultálta a betegeket és az ápolókat.

Betegekre támadtak a kórházban

Szinte mindennaposak az ehhez hasonló esetek a kórház ambulanciáján mondja Harsányi András az ambulancia helyettes vezetője, annak kapcsán, hogy a hétvégén is egy esetben a rendőrség segítségét kérték az ápolók, mivel egy ittas férfi fenyegette és szidalmazta az ápolókat és a betegeket.

Harsányi András, helyettes vezető, ambulancia, Markusovszky Kórház
Gyakorlatilag mindennaposak az itteni ambulancián az ilyen problémák, szerintem ez országos szintű a sürgősségi ellátásban, nagyon sok az ittasan sérült egyén, aki sajnos nem tudja magát kordában tartani ezekben az állapotokban.

Itt naponta 120-160 beteget látnak el. Sok esetben azonban nem is szerez tudomást a nyílvánosság ezekről, mivel kórházon belül próbálják orvosolni a problémát. A pénteki ügy kapcsán azonban kénytelenek voltak rendőrt hívni.

Andics Lilla, r. százados, SZRK
A férfit az intézkedő rendőrök igazoltatás megtagadása miatt előállították, tettlegességre nem került sor ezért  szabálysértési eljárás van folyamatban ellene.

A férfit  az eset után két nappal ugyanitt elláták. Azt mondják akkor már nem volt probléma a beteggel.