Hírek

Bizottsági ülések

2020. február 25., 15:58

Csütörtökön ülést tart Szombathely közgyűlése. Hétfőn délután megkezdődtek az előkészítő bizottsági ülések. A kialakult gyakorlatnak megfelelően elsőként a gazdasági és jogi bizottság tagjai alakították ki álláspontjukat a napirendekkel kapcsolatban. Kedden újabb három bizottság tárgyalta meg a hatáskörébe tartozó előterjesztéseket.

Bizottsági ülések

A csütörtöki közgyűlés kiemelt napirendi pontja az idei költségvetési rendelet megalkotása. A bizottsági üléseken csak kevés észrevétel fogalmazódott meg ezzel kapcsolatban. A gazdasági és jogi bizottság javasolja a közgyűlésnek a büdzsé elfogadását.Tárgyaltak még a közösségi bérlakás rendszerről, amelynek bevezetése országosan is modellértékű lehet. A testület tagjai támogatták az egészségügyi alapellátással kapcsolatos döntéseket, valamint elfogadták a polgármesteri hivatal törvényességi és hatósági munkájáról szóló tájékoztatót.

A városstratégiai, idegenforgalmi és sport bizottság kedd délelőtti ülésén sem alakult ki vita a költségvetésről. A testület egy tucatnyi napirenddel foglalkozott. Egyetértettek például a forgalmi rend változtatással kapcsolatos javaslatokkal. Elfogadták a szombathelyi székhelyű sportszervezetek, valamint a sportrendezvények támogatására kiírandó pályázati felhívást. Az érintettek március 16-ig adhatják be kérelmeiket. A bizottság állást foglalt még egy több mint százéves hársfa védelem alá helyezéséről is.

A költségvetés tervezetét, valamint a vagyongazdálkodási koncepciót vitatta meg keddi ülésén a költségvetést ellenőrző szakmai bizottság is. A kulturális, oktatási és civil bizottság 14 napirendről tárgyalt köztük az Aktív időskor program 2020. évi eseményeiről, az óvodai körzethatárokról, a beiratkozások időpontjáról és módjáról. A testület elfogadta az idei Kulturális és Civil Alap támogatására kiírt pályázati felhívását is.

A bizottsági üléseken külön figyelmet kapott az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokkal kapcsolatos előterjesztés, amelyben szerepelt Halmágyi Miklós visszahívása is. A testületek egyhangúlag támogatták a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetője munkaviszonyának azonnali megszüntetését.