Hírek

Bocsánatkérést vár Gyebrovszki

2011. május 05., 09:27
Helyt adott az ügyészség Gyebrovszki János panaszának az ellene hűtlen kezelés miatt folyó ügyben, és hatályon kívül helyezte a gyanúsítást. Az eset ugyanis nem meríti ki sem a sikkasztás, sem más bűncselekmények fogalmát. A határozat tartalmát rendkívüli sajtótájékoztató keretében ismertette Czeglédy Csaba frakcióvezető és Gyebrovszki János önkormányzati képviselő.
Bocsánatkérést vár Gyebrovszki

Mint arról beszámoltunk, korábban sikkasztási ügyben akarták kihallgatni Gyebrovszki Jánost a rendőrségen. Névtelen feljelentés érkezett ugyanis ellene, mely szerint korábbi munkáltatójának késedelmesen szolgáltatott vissza egy mobiltelefont, egy nyomtatót és egy számítógépet, több mint 200 ezer forintos kárt okozva ezzel. A képviselő panaszt tett a gyanúsítás ellen azzal az indokkal, hogy a bűncselekményt nem követte el. Az ügyészség határozata ma érkezett meg.

Dr. Czeglédy Csaba - frakcióvezető, MSZP-SZTKE
"Gyebrovszki János meggyanúsítását hatályon kívül helyezik, jogorvoslatnak helye nincs, helyt adnak a panasznak."

A frakcióvezető azt mondta, azonnali bocsánatkérést várnak a Fidesz frakciótól és a polgármestertől, amiért ez az alaptalan gyanúsítás a közgyűlésen is szóba került. Valamint kérik, hogy a nyomozás megszüntetését követően Gyebrovszki János kapja vissza a Közbeszerzési Bizottság elnöki posztját. Hozzátette: örülnek az ügyészség döntésének, mert azt mutatja, hogy az igazságszolgáltatást nem lehet politikai játszmákhoz felhasználni. Gyebrovszki János kifejtette: fontolgatja, hogy becsületsértés vagy rágalmazás miatt feljelentést tegyen-e.