MNB
MNB - 2

Hírek

Bohózat a Ferrum Színházban

2017. november 14., 17:20

Átváltozások címmel két egyfelvonásos bohózatot mutatott be a Ferrum Színházi Társulás. Az első részben egy Cervantes-történetet ismerhettek meg a színházszeretők, ezután pedig A nagybácsi menyasszonyának históriáján kacaghatott a közönség.

Bohózat a Ferrum Színházban

"Becsempészem a gavallért a maga szobájába és ki is hozom még akkor is ha több szeme van mint Horatio-nak a CSI-ból"

Győzzön a fiatal, a gondolkodó, életvidám ember, éljen a szerelem - sugallja a nagy spanyol szerző, Cervantes A féltékeny öreg férj című közjátékában, amit egyfelvonásos bohózattá formált a Ferrum Színházi Társulás.

Kovács Zsu - rendező
"Ez tényleg egy vásári komédia. Egy féltékeny öreg férjről szól, aki elvesz egy fiatalabb lányt és valaki szemet vet erre a fiatalabb lányra és megpróbálja megszerezni. De az öreg száz lakat alatt tartja és ezt hogy tudják kivitelezni az élelmes férfiszereplők."

A cervantesi komédia mellett egy ismeretlen francia szerző 19. századi darabjának csípős tréfálkozásán is kacaghat a közönség. A két komédiát a változás és átváltozás képessége fűzi egybe, mely a színészi munkát, de akár a mindennapokat is átszövi.

Török Gábor - művészeti vezető, Ferrum Színházi Társulás
"Életünk során rengetegszer meg kell változni, meg kell újulni, ha talpon akarunk maradni. Tehát ha ügyes vagy, talpraesett vagy, bizonyos kópéság is jellemző rád, akkor eredményesebben tudod élni az életed. Ez mind a két darabnak, tehát a cervantesi darabnak is és a Pityóka bácsis darabnak is tulajdonképpen lényege."

A ferrumosok szándéka, hogy minél több helyre eljussanak darabjaikkal, azaz ne csak a megyeszékhely színházkedvelői, de a kistelepülések közönsége is mulathasson az előadásokon. A társulat az Átváltozások című produkció mindkét darabjával, külön-külön is vállal fellépést.