Hírek

Bokányi Adrienn már lezárult és folyamatban lévő beruházásokról számolt be sajtótájékoztatóján

2024. május 02., 14:12

Bokányi Adrienn már lezárult és folyamatban lévő beruházásokról számolt be sajtótájékoztatóján

79 millió forint értékben, 300 méter hosszan megújult a Bocskai István körút teljes szakasza, két buszmegálló és a járda egy része. Jelenleg a burkolati jeleket festik. Előzőleg cserélték a közművezetékeket is, emiatt a forgalomkorlátozás hosszú ideig eltartott, Bokányi Adrienn megköszönte a lakók és az erre közlekedők türelmét. Folytatódtak a parkolóépítések: a Stromfeld-lakótelepen elkészült az újabb félkörív a garázssoroknál, így már 25-tel nőtt a parkolóhelyek száma. Az Éhen Gyula-téren halszálkás és térköves várakozóhelyek létesültek, összesen 14. A Nádasdy és Semmelweis utcák sarkán a lebontott régi raktárépület helyén elkezdődött egy új parkoló kialakítása, ami megkönnyíti majd a MÁV rendelőbe érkezők és a környéken lakók dolgát is. Egy héten belül elkészülhet.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő
Nagyjából 30-35 autó befogadására alkalmas parkolóterületet tudunk kialakítani ún. antigoritos feltöltéssel 3,2 millió forintból, és gondolkodunk a továbbfejlesztésében is, akár betonozott parkoló, akár a további épületek bontásával ez bővíthető is lenne."

Május közepén kezdődik a Bárdosi Németh János utca újabb járdaszakaszának felújítása az Élmunkás utcáig. Várhatóan júliusban indul a 11-es Huszár utat és a Lovas utcát összekötő új utca építése közvilágítással, egyik oldalon járdával és gyalogátkelővel. A tervek már készen vannak, a kivitelező kiválasztása következik. A TOP Plusz programban tervezik három utca felújítását.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő
"Be van tervezve, hogy egy csomagban a Koncz János, az Eötvös és a Garai utcák meg tudnak újulni. Ez egyébként a Koncz János utca esetében az útburkolat és a járda felújításán túl a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását is jelenteni fogja."

Megújul a 11-es Huszár úti tömbbelsőben lévő játszótér, a Stromfeld-lakótelepen pedig pihenőpark létesül.