Hírek

Bontják a kék csempést, költöztetik az osztályokat

2012. január 09., 23:20

Az épületből a belgyógyászat valamint a kardiológiai és gasztroenterológiai ambulanciák kerülnek más osztályok helyére. A bontásra azért van szükség, mert a helyére a mostanániál nagyobb, több beteg befogadására alkalmas komplexumot építenek, ami a tervek szerint  körülbelül másfél éven belül elkészül.

Bontják a kék csempést, költöztetik az osztályokat

Ideiglenes folyosót  építenek a kórház területén. Erre azért lesz szükség, mert a -köznyelvben csak kékcsempésnek hívott- épületet március  környékén lebontják, a helyén egy nagyobb, korszerűbb tömb épül. Az egyes épületrészek között addig is biztosítani kell az átjárást. A több mint hat milliárd forintos beruházást főként uniós pénzől és önkormányzati forrásból tudják megvalósítani.

Prof. dr. Nagy Lajos, vezérigazgató, Markusovszky Kórház
"Ezt annak a reményében tesszük, hogy itt egy olyan modern, kétszer annyi beteget befogadó új épület kerül kialakításra, ami  lényegesen javítani fogja a betgegellátást."

A kardiológia a lebontásra váró épületből a mellette található tömb földszintéjre költözik. Az általános belgyógyászat is  ide kerül majd - az ideggyógyászat helyére. A gasztroentereológia egyik fele a bőrgyógyászat helyén, másik fele pedig a  régi reumatológia helyén lesz.

"Itt a multi közepén a reumatológiai osztály lett átköltöztetve az ősz elején a fertőző osztály alatt kialakított részbe már  ez hónapok óta működik, és ennek az osztálynak a helyén lesz elhelyezve a gasztroenteorlógia osztálynak az egyik fele."

Az ideggyógyászatot már korábban átköltöztették a sebészeti épülettömbe, és a bőrgyógyászat is ide került. A jelenleg üresen  álló helyükre akkor kezdik álköltöztetni a kék csempés épület osztályait, mielőtt azt elkezdik lebontani.