Hírek

Bonthatják a kékcsempést

2011. február 10., 15:01

6 milliárd forintos beruházással új tömb épül a Markusovszky Kórházban. A fejlesztést az unió is támogatja. Hamarosan aláírják a szerződéseket, és kezdődhet az ún. kékcsempés épület bontása. Eközben a kórházban több helyen is zajlanak felújítások. Néhány osztály új helyre költözik.

Bonthatják a kékcsempést

Az ún. kékcsempés épület, a belgyógyászati tömb 1972-ben épült, rossz állapota miatt felújításra szorul. Ilyen lesz, ha elkészül: 1-2-3 ágyas, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki. Ide költözik három belgyógyászati osztály, de például a neurológia és az infektológia is. A kórház igazgatója azt mondja: a szerződések megkötése után hamarosan kezdődhet a munka.

Prof. dr. Nagy Lajos  igazgató-főorvos
"Ez nekünk olyan betegellátást biztosít, ami 100 évre megfelel. Ott 1-3 ágyas szobák lesznek, modern kubatúra lesz kialakítva, járóbetegellátások kialakítva."

Nagy Lajos elmondta: a belgyógyászati tömb építése mellett közel 200 millió forint értékben folynak fejlesztések jelenleg a kórházban. Új helyen, 18 ággyal kezdi meg működését a Reumatológiai Osztály, de a járóbetegellátás számára is alakítanak ki rendelőket. Új urológiai vizsgálókat és fekvőbeteg osztályt alakítanak ki. A kórház 11-es Huszár úti telephelyén nyílászáró- és burkolatcsere is zajlik.