Hírek

Bosszantó Hali vereség

2011. szeptember 26., 14:55

Az Újpest otthonában szenvedett 4:1-es vereséget a Haladás-Sopron Bank. A szombathelyiek egyetlen gólját Schimmer Szabolcs szerezte.

Bosszantó Hali vereség

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban mintegy 4 ezer néző előtt lépett pályára a Haladás-Sopron Bank gárdája. Az Újpest elleni találkozóra határozottan optimistán érkeztek a vasi zöld-fehérek, ami nem is csoda, ugyanis az előző fordulóban a Pápát remek hajrának köszönhetően sikerült legyőzniük. Ezzel szemben a budapesti csapattal kapcsolatban csak problémákról lehetett hallani. Ennek ellenére a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, ám ahhoz, hogy vezetést szerezzenek, kellett Rózsa  kapitális hibája is: a szombathelyi cerberus a találkozó 31. percében ütemtelenül mozdult ki kapujából és teljesen feleslegesen letaglózta Markovicsot. A büntető természetesen járt a hazaiaknak, amit Rajczi magabiztosan gólra is váltott. A 38. percben pedig már 2:0-ra vezetett az Újpest: Balogh látványos mozdulata után került Rajczihoz  a labda és a hazaiak csatára négy méterről fejelt a kapuba.

Fordulás után már a Haladás is megrázta magát: a 49. percben Kenesei 18 méteres lövésénél védett nagyot Balajcza. Ám ami az egyik kapunál kimaradt, az a másiknál bement: az 52. percben Egerszegi labdájával Balogh lépett ki a védők közül, majd 18 méterről bombázott a vasiak hálójába. Ami viszont dícséretes: a Haladás 0:3 után sem adta fel és az 56. percben Schimmer révén szépíteni is sikerült. Nem sokkal később azonban már csak a szerencse mentette meg a szombathelyieket az újabb góltól, ugyanis egy újpesti tűzijáték végén Rajczi az üresen tátongó kapuba sem tudott betalálni. A 73. percben viszont ismét Kenesei tesztelte Balajczát, ám újfent a hazaiak hálóőre került ki győztesen a pároscsatából. A derbi 89. percében jött a már-már szokásosnak mondható kiállítás: Guzmics rántotta le Barczit, amiért sárga lapot kapott. Ám mivel neki ez volt a második ilyen színű kártyája, villant a piros is. A hosszabbítás pillanataiban az újpestieknek sikerült feltenniük az i-re a pontot: Magos lövését Rózsa csak kiütni tudta, Balogh pedig négy méterről a jobb sarokba továbbította a kipattanót.

A Haladás-Sopron Bank együttese a 4:1-es vereség ellenére továbbra is a bajnoki tabella 9. helyén áll. A szombathelyiek a pontvadászat 11. körében szombaton 18 órakor a Siófok csapatát fogadják a Rohonci úton. Természetesen győzelmi esélyekkel, elvárásokkal.